Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat verzekeraars alleen rekening houden met officiële reisadviezen van de overheid. “Verzekeraars ontvangen veel vragen van klanten over reisadvies.nu en willen bijvoorbeeld weten welke reisadviezen ze moeten aanhouden, die van de overheid of van reisadvies.nu.”

“Op de niet-officiële website, die veel lijkt op die van het ministerie van Buitenlandse Zaken en dezelfde kleurcodes voor reisadviezen hanteert, worden reisadviezen rooskleuriger voorgesteld. Dat kan verzekerden op het verkeerde been zetten. Check voordat je op vakantie gaat altijd de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en je polisvoorwaarden of neem contact op met je eigen verzekeraar”, zo laat het Verbond van Verzekeraars weten.

“Verzekeraars hebben begrip voor de lastige periode waarin de reisbranche zich bevindt, maar vinden het jammer dat hierdoor verwarring ontstaat. Ook de Consumentenbond waarschuwt voor de site en heeft inmiddels melding gedaan bij toezichthouder ACM.”

“De ACM gaf vorige week aan dat de reisbranche klanten beter moet informeren. Dat vindt de reisbranche zelf ook. Burgers willen betrouwbare informatie voordat zij op reis gaan en we denken dat dit platform in die informatiebehoefte voorziet. De adviezen van Buitenlandse Zaken zijn hopeloos verouderd, dus we doen het voortaan zelf”, zo lieten woordvoerders Fenny Koppen (Riksja) en Joshua van Eijndhoven (Voja Travel) weten bij de lancering van reisadvies.nu.