Advertorial

De verborgen parel van Amerika: Idaho

Deel dit artikel

Als je Idaho zegt, noem je in dezelfde adem ‘Gem State’. Deze bijnaam heeft de staat te danken aan de vele goudzoekers die hier vroeger hun geluk beproefden om zowel goud als edelstenen te zoeken. Naast de echte edelstenen die hier gevonden kunnen worden is Idaho ook spreekwoordelijk een verborgen parel. Via een reeks van 5 artikelen willen wij jou graag laten kennis maken met deze staat, die te wachten staat om ontdekt te worden!

Om te beginnen een paar leuke feiten op een rijtje over Idaho:

  • Vogue en The New York Times riepen Idaho uit als top reisbestemming voor 2017
  • In Idaho vind je meer dan 30.000 km aan fiets-, wandel- en ruiterpaden
  • In Idaho ligt de diepste kloof van Noord-Amerika: Hells Canyon
  • De staat heeft de meeste kilometers aan wildwater rivieren. Het dorp Riggins wordt ook wel de Whitewater Capital of the World genoemd
  • De meeste bruikbare warmwaterbronnen van Noord-Amerika liggen in Idaho
  • Het grootste indianenfestival vindt elk jaar plaats in Idaho
  • De Shoshone Waterfalls zijn hoger dan de beroemde Niagara Falls
  • Idaho is 5x zo groot als Nederland

Zoals je al kan lezen, Idaho biedt spectaculaire natuur, rust en cultuur! Tijd om meer te leren over deze vakantiebestemming en waarom je jouw klanten moet aanraden om Idaho op te nemen in de rondreis door de USA.

Maak kennis met Idaho
Idaho is dé bestemming in de Verenigde Staten voor natuurliefhebbers. Na Alaska heeft Idaho de grootste wildernis en met meer dan 40% aan nationaal bos en 5.000 kilometer aan snelstromende rivieren is de staat bij uitstek een bestemming voor natuur en avontuur. Genesteld tussen de westkust en de diepe Rocky Mountains heeft Idaho de meest gevarieerde landschappen van het land; van besneeuwde bergtoppen tot zandduinen en maanlandschappen. Met een huurauto of camper doorkruis je de staat over de beroemde routes zoals de Salmon of Sawtooth Scenic Byway.

Wanneer en hoe naar Idaho?
In de zomer is het er aangenaam warm en een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die buiten de gebaande paden willen treden. In de winter valt er sneeuw en kunnen er diverse vormen van wintersport worden beoefend. Via de omliggende staten (en vanuit Canada) is Idaho goed bereikbaar, zowel met het vliegtuig als met de huurauto of -camper. De staat is dan ook eenvoudig te combineren met een bezoek aan een van die omliggende staten.

Meer weten over Idaho? Bekijk dan onderstaande video.

Klik hier en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Idaho vol met inspiratie!

 

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

'Ersin in wonderland' naar Tunesië

Volgende bericht

Grootste reisbeurs voor USA en Canada in Zeist

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."