Nieuws

Verdubbeling aantal boekingen vluchten bij Transavia

Deel dit artikel

Sinds de aankondiging dat alle landen binnen de Europese Unie code geel krijgen, en op vakantie gaan naar al deze landen onder voorwaarden mogelijk is, verdubbelde het aantal boekingen bij Transavia. Met name Spanje, Griekenland en Italië zijn de afgelopen dagen populaire bestemmingen, direct gevolgd door Kroatië, Frankrijk en Portugal.

“We zagen altijd al een directe toename van boekingen zodra landen van een code oranje naar geel of groen gingen”, zegt Dirk Neelis, CFO van Transavia. “Dit gaat echter om een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van de weken daarvoor. Dit geeft wel aan dat de behoefte bij Nederlanders om op vakantie te gaan en de zon op te zoeken groot is. We hadden voor deze zomer al ingezet op zo’n 85% van onze capaciteit ten opzichte van 2019. Dat blijkt een juiste keuze nu we zien dat vooral in de maanden augustus, september en oktober de vraag weer goed aantrekt. We hebben daarom voldoende stoelen beschikbaar om aan deze toegenomen vraag te voldoen.

Neelis vervolgt: “Deze stap is een goede ontwikkeling omdat het hiermee mogelijk wordt om onder voorwaarden naar alle landen binnen de EU op vakantie te gaan. Het straks bij terugkeer naar Nederland verplichte coronabewijs geeft Nederlanders voldoende duidelijkheid om de keuze te maken voor de vakantie.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

‘Failliete D-reizen zette vliegtickets om in pakketreizen‘

Volgende bericht

FTI: “Wij zien het aantal boekingen naar Turkije al langere tijd stijgen“

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.