CoronavirusNieuws

Dit zijn de versoepelde verplichtingen van SGR/SGRZ/Calamiteitenfonds voor haar leden

De SGR heeft er een mailing uitgedaan waarin het aangeeft de reisbranche waar zij kunnen proberen te steunen. “SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds hebben daarom besloten om met directe ingang uw betalingsverplichtingen tegenover de fondsen te versoepelen.”

Dat betekent dat de deelnemersbijdrage voor het Calamiteitenfonds pas later dit jaar in rekening wordt gebracht en dan wordt geïncasseerd. De termijnincasso voor de publieksbijdrage Calamiteitenfonds op 15 april 2020 wordt uitgesteld en de deelnemersbijdrage voor de gebruikers van de buitenlanddekking bij SGR wordt later dit jaar in rekening gebracht.

Verder laat de SGR weten dat de kwartaalopgave van aantallen boekingen onder de SGRZ Garantie, SGRZ Retaildekking en aantallen boekingen verkopen van buitenlandse vrijgestelde touroperators gewoon moeten blijven plaatsvinden. De bijbehorende afdracht mag later dit jaar worden voldaan. De factuur voor de deelnemersbijdrage SGR is verstuurd en is als het goed is ontvangen door de leden. Er wordt aangegeven dat het mogelijk is een regeling te treffen voor deze factuur.

Deelnemers aan SGR, SGRZ en/of het Calamiteitenfonds moeten op grond van de reglementen binnen vier of zes maanden na het einde van het boekjaar de jaarrekening(en) en de formulieren jaaropgaaf insturen. Er wordt gevraagd om jaarstukken binnen de gestelde termijn in te sturen.

DVJN12_728x90

“Wij hebben gehoord dat het in een aantal gevallen niet mogelijk is de jaarrekening van de bijbehorende verklaring van uw accountant te voorzien, doordat de accountant de benodigde controles op uw kantoor nu niet kan uitvoeren. Is dat het geval? Stuur dan uw (concept) jaarrekening zonder de verklaring van de accountant in. Stuur ook de formulieren Jaaropgaaf mee.”

SGR laat weten het te begrijpen wanneer het niet altijd lukt om tijdig stukken in te dienen vanwege de zeer uitzonderlijke omstandigheden. “Wij zullen dit jaar bij het te laat indienen van de jaarstukken geen boetes opleggen, op voorwaarde dat u met ons overlegt en de nieuwe termijnen redelijk zijn.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Sunweb Group verkort restbetalingstermijn naar twee weken

Volgende bericht

Aanstaande zaterdag extra KLM-vlucht tussen Havana en Amsterdam

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.