BlogsDylan CinjeeNieuws

Verwarrende tijd

Deel dit artikel

Er is weer discussie in Nederland, (nog) niet over zwarte piet, het vaccineren van kinderen of de dividendbelasting, maar over de zomer- en wintertijd. Er moet er een worden afgeschaft, maar welke? Als ik de reacties van het filmpje van EditieNL een tijdje terug mag geloven, dan moeten we de wintertijd afschaffen. Het gaat dan niet meer sneeuwen, je hoeft geen winterkleren meer aan en je kan langer uitslapen… je blijft je toch verbazen.

Nederland zou Nederland niet zijn als we het ook hier niet met elkaar eens zijn. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 44 procent van de ondervraagden kiest voor de zomertijd en 38 procent heeft een voorkeur voor de wintertijd. Aan de ene kant snap ik de voorkeur voor de zomertijd, want die associëren we met lekker weer, avonden op het terras en lekker buiten sporten. Volgens wetenschappers leidt een permanente zomertijd juist tot meer mensen met slaapproblemen, hart- en vaatziekten en winterdepressies.

Dat is fijn… heb je al collega’s met een ochtendhumeur, krijgen ze er ook nog een slaapprobleem bij en gaat in december pas rond 10.00 uur de zon op. Ik denk dat de koffie niet aan te slepen is in menig bedrijf. Nee doe mij maar permanent wintertijd, dan blijft het een stuk gezelliger op kantoor.

Nederland is niet het enige land wat dit besluit moet nemen. De Europese Commissie wil dat EU-lidstaten voor 1 april volgend jaar kiezen voor de zomertijd of de wintertijd. Het kan dus zo zijn dat het in Duitsland een uur later is, terwijl ze in Polen weer dezelfde tijd als hier hanteren.

Marokko, dit niet verplicht hoefde te kiezen, heeft vorige week de wintertijd afgeschaft. Marokko loopt normaal een uur achter op Nederland, maar sinds vorig weekend loopt de Marokkaanse tijd gelijk aan de Nederlandse.

De bouw wil wintertijd, het NOC*NSF wil zomertijd, maar welke tijd willen jullie? Wat er ook wordt gekozen, het zullen in het begin vooral verwarrende tijden zijn.

Dylan Cinjee
dylan@travelpro.nl

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ontslag dreigt voor Nederlandse Ryanair-piloten

Volgende bericht

VS bovenaan bucketlist als ultieme vakantiebestemming

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.