Nieuws

Video – Doden door aanslagen in Nieuw-Zeeland

Er zijn bij een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland zeker 49 mensen vermoord. Er zijn nog zeker twintig gewonden, dat heeft de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern bevestigd.

Na de aanslagen op de Masjid Al Noor-moskee en een moskee in de buitenwijk Linwood  ontstond er chaos in de stad en werden inwoners lange tijd verzocht om binnen te blijven. Inmiddels  zijn al drie mannen en een vrouw gearresteerd, maar volgens de politie zouden er meer daders zijn. De politie heeft alle moskeeën in het land aangeraden om vandaag dicht te blijven. De schutter, zou via een online manifest hebben aangegeven dat hij een terroristische aanslag wilde plegen en dat hij streeft naar een blanke overheersing…

Christchurch Airport is open gebleven na de aanslag en blijft ‘normaal’ opereren, zo heeft een woordvoerder laten weten. Air New Zealand, de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, heeft laten weten dat het flexibel zou zijn wanneer reizigers niet op tijd bij de luchthaven konden zijn. De luchtvaartmaatschappij heeft laten weten dat het in de avond (het is twaalf uur later in Nieuw-Zeeland, red.) zeventien regionale diensten moeten annuleren, omdat het niet mogelijk is om klanten en hun bagage te screenen.

“De luchtvaartmaatschappij zal afzien van eventuele wijzigingskosten en verschil in tarief indien een klant wijzigingen moet aanbrengen in een voor vandaag geboekte reis”, zo staat er in een verklaring te lezen. “Klanten kunnen het contactcentrum van de luchtvaartmaatschappij bellen op 0800 737 000 of contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij via een privébericht op Facebook of Twitter. Check de website van Christchurch International Airport voor actuele vertrek- en aankomsttijden.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft niks gewijzigd in haar reisadvies voor Nieuw-Zeeland, maar laat via social media weten de situatie in de gaten te houden. ‘Schietpartijen in moskeeën in . We volgen de situatie op de voet en zoeken uit of er Nederlanders betrokken zijn. Voor hulpvragen is Buitenlandse Zaken is 24/7 bereikbaar op +31 247 247 247‘, aldus BZ. Minister Blok van Buitenlandse Zaken heeft onder andere via een tweet laten weten mee te leven met alle slachtoffers en hun families.

 

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Viering 100 jaar luchtvaart in Amsterdam

Volgende bericht

EURAM webinar Yukon op 2 april

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.