Nieuws

Video – Eerste toeristen weer terug in Noord-Macedonië

Deel dit artikel

In Noord-Macedonië werd al 20 maanden gewacht op een vlucht met toeristen, maar inmiddels is het eerste vliegtuig met toeristen geland. Een vlucht uit Nederland welteverstaan, met aan boord Jan van den Bosch (CEO High Flight International Holding) en een groep reizigers van Beter Uit Reizen.

“De vele autoriteiten op het vliegveld, die ons een warm welkom gaven, waren superblij en emotioneel met de aankomst. Onze agent, Vasko Kocirov van KTM Voyage, drukte het zo uit: ‘We zijn zo dankbaar, zo opgelucht en zullen de toeristen een bijzondere tijd geven met veel extra’s.’ En dat is waar gebleken”, laat Van den Bosch weten aan TravelPro. 

 

Beter Uit Reizen
Aan boord zaten ongeveer 180 passagiers. “Iedereen was Nederlander of iemand uit Noord-Macedonië die in Nederland woont of banden met Nederland heeft. De groep van Beter Uit Reizen bestond uit 22 passagiers, een single groep. De situatie in Noord-Macedonië is op dit moment stabiel, met lage aantal besmettingen, grote bereidheid van de mensen voor vaccinatie en de verplichte basismaatregelen zoals twee meter afstand en het dragen van een mondkapje in gesloten ruimtes en in het openbaar vervoer. In de restaurants ben je niet verplicht een mondkapje te dragen als je aan het eten bent, per tafel maximaal zes personen.”

Vriendelijk
Met de groep maakt Van den Bosch Diverse excursies, waaronder een stadswandeling door de oude stad van Ohrid, een boottocht naar St. Naum klooster en een wandelexcursie langs de drie dorpjes. “We bezoeken ook het St. Naum klooster, het amfitheater van Ohrid, de Aja Sofia kerk, de oude stad van Ohrid en de baai van de botten, buiten Ohrid. Noord-Macedonië is tamelijk onbekend, maar als je door het land reist ontmoet je een uiterst vriendelijke bevolking. Een tip is, een willekeurig klein restaurantje binnen te stappen en te genieten van het eten.”

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

“Er wordt te weinig aandacht besteed aan het geven van vertrouwen aan reizigers”

Volgende bericht

Curatoren D-rt: eind 2021 meer duidelijkheid over financiën

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.