Nieuws

Video: Ex-Alitalia stewardessen trekken uniformen uit uit protest

Deel dit artikel

Tientallen voormalige stewardessen van het failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia trokken onlangs hun uniform uit en droegen alleen ondergoed tijdens een stil, gechoreografeerd protest in het centrum van Rome.

De tientallen jaren oude Italiaanse luchtvaartmaatschappij, die al lang financieel in nood was, vloog haar laatste vlucht op 14 oktober. Een nieuwe luchtvaartmaatschappij, ITA, begon de volgende dag met vliegen, met behulp van enkele vliegtuigen van Alitalia. Het kocht ook het merk Alitalia, maar neemt minder dan 3.000 van de 10.000 werknemers van Alitalia in dienst. Vakbondsfunctionarissen zeggen dat degenen die voor ITA zullen werken, worden aangenomen tegen aanzienlijk lagere loonschalen.

Zo’n 50 voormalige stewardessen stonden in rijen op een plein in Rome en trokken langzaam en synchroon hun overjassen uit, dan uniformjassen, dan rokken, en stapten toen uit hun hoge- schoenen met hakken. Ze bleven zo een paar minuten staan. Toen pakten ze voorzichtig hun kleding en schoenen bij elkaar en riepen samen: ‘Wij zijn Alitalia!’ Vakbondsleiders dringen er bij de regering op aan om de werkloosheidsuitkeringen met vijf jaar te verlengen.

 


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Next: vaccinatieplicht?

Volgende bericht

Luchtvaartsector komt met stappenplan om duurzaam taxiën te realiseren

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.