CoronavirusNieuws

Video – Hoe wordt een volledige vliegtuigvloot geparkeerd?

Als gevolg van de coronacrisis heeft Brussels Airlines al haar vluchten tijdelijk moeten opschorten. Op enkele vliegtuigen na die stand-by blijven om gestrande Belgen naar huis te brengen, staat de volledige vloot geparkeerd en opgeslagen op Brussels Airport.

Als je denkt dat dit een eenvoudige taak is, net als het parkeren van een auto, heb je het mis. Het lange termijnparkeren van een Airbus A330 neemt ongeveer 400 manuren in beslag, aangezien de Maintenance & Engineering teams de instructies van de Airbus-fabrikant nauwgezet opvolgen om ervoor te zorgen dat onze vliegtuigen veilig worden geparkeerd. Dit betekent dat alle ramen zijn afgeplakt om te voorkomen dat het zonlicht het interieur ontkleurt, landingsgestellen en motoren grondig worden ingepakt zodat vogels en ongedierte er niet in kunnen nestelen en om corrosie te voorkomen. Ook zijn al onze stoelen afgedekt, om ze fris en schoon te houden. Dit alles zorgt voor een ongewoon, maar spectaculair zicht op Brussels Airport. Omdat een luchthaven niet gemaakt is om zoveel vliegtuigen tegelijk te parkeren, moest er zelfs een taxibaan worden vrijgemaakt.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Vakantiegangers staan positief tegenover zomervakantie

Volgende bericht

ANVR: 'Over uiterlijk 2 weken meer duidelijkheid over vluchten Transavia'

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."