CoronavirusNieuwsVideo

Video – IATA: maatregelen aan boord om risico te verminderen

De International Air Transport Association (IATA) heeft er bij de regeringen op aangedrongen om de wereldwijde gezondheidsrichtlijnen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) voor het herstel van de luchtvaart snel te implementeren.

“De universele toepassing van wereldwijde normen heeft de luchtvaart veilig gemaakt. Een soortgelijke aanpak is van cruciaal belang in deze crisis, zodat we de luchtverbindingen veilig kunnen herstellen wanneer de grenzen en economieën weer opengaan. Het document met richtlijnen genaamd Takeoff: Guidance for Air Travel through the COVID-19 Public Health Crisis is opgesteld met expertise van de overheid en het bedrijfsleven. Luchtvaartmaatschappijen zijn er sterk voorstander van. Nu rekenen we erop dat de overheden de aanbevelingen snel zullen uitvoeren, omdat de wereld weer wil reizen en de luchtvaartmaatschappijen een sleutelrol moeten spelen in het economisch herstel”, aldus Alexandre de Juniac (directeur en CEO van IATA).

In vergelijking met andere transportmiddelen zijn er kenmerken in de vliegtuigcabine die het risico op het overdragen van Covid-19 aan boord kunnen verminderen. In deze video legt IATA uit hoe het werkt. Lees verder onder de video.

Compared to other transport modes, there are features of the aircraft cabin that can reduce the risk of #COVID19 transmission onboard. ✈️This combined with the layered health & safety measures for the passenger journey will further reduce this risk: https://bit.ly/2XWCGHE #FlySafe

Posted by International Air Transport Association (IATA) on Wednesday, 3 June 2020

Takeoff stelt een gefaseerde aanpak voor om de luchtvaart opnieuw op te starten en komt met een reeks maatregelen. In overeenstemming met de aanbevelingen en richtlijnen van de volksgezondheidsautoriteiten zullen deze het risico van overdracht van het COVID-19-virus tijdens het reisproces beperken.

Maatregelen die worden genomen:

 • Fysieke afstand voor zover mogelijk en implementatie van adequate risicogebaseerde maatregelen waar afstand niet mogelijk is, bijvoorbeeld in vliegtuigcabines.
 • Het dragen van gezichtsmaskers door passagiers en luchtvaartmedewerkers.
 • Routinematige schoonmaak in gebieden waar menselijk contact mogelijk is.
 • Gezondheidsscreening voor en na de vlucht, evenals temperatuurscreening en visuele observatie (uitgevoerd door gezondheidswerkers).
 • Contacttracering voor passagiers en luchtvaartmedewerkers.
 • Testen als en wanneer er real-time, snelle en betrouwbare tests beschikbaar komen.

“Deze verschillende maatregelen moet reizigers en bemanning het vertrouwen geven dat ze weer kunnen vliegen. we zijn vastbesloten om met onze partners samen te werken om deze maatregelen continu te verbeteren naarmate de medische wetenschap, technologie en de pandemie evolueren”, aldus de Juniac.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

 1. Ilona piris
  5 juni 2020 at 10:09 — Beantwoorden

  De belangrijkste regel: zorg voor 100% buiten ventilatie, ook al kost dit veel geld door verwarming buitenlucht, is er niet in opgenomen. Het is gebleken dat in vliegtuigen ook mensen worden besmet die vel verder dan 1,5m van de besmettingshaard zitten. Dit komt door de airco van gebruikte cabine lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Financiële klap door coronacrisis: ANVR begroot fors verlies voor 2020

Volgende bericht

Knottnerus: "Dit is het moment om een huurauto onder de aandacht te brengen"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.