CoronavirusNieuws

Video – RIVM legt uit hoe het reisadvies tot stand komt

Deel dit artikel

In een nieuwe video legt het RIVM uit, hoe in tijden van corona, het reisadvies tot stand komt en wat de rol van het RIVM is.

“Wij adviseren het Ministerie van Buitenlandse Zaken samen met Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het coronavirus in andere landen. Hierbij kijken we onder andere naar het aantal nieuwe besmettingen, aantal afgenomen tests en regionale uitbraken”, aldus het RIVM. 

“Ook kijkt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  of er informatie beschikbaar is over de maatregelen die in een land gelden en of men zich daar goed aan houdt. Niet alle beschikbare informatie is betrouwbaar of bruikbaar voor een goede inschatting van de situatie in een land. In sommige gevallen vraagt het RIVM extra informatie op, bijvoorbeeld via het ministerie van BUZA Buitenlandse Zaken  of volksgezondheidsautoriteiten in een land. Het advies aan het ministerie van BUZA is een weging van alle beschikbare informatie.”

Bekijk hieronder de video.

https://twitter.com/rivm/status/1298183543240171520

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Trolleys en servies Jet Airways in online veiling

Volgende bericht

Reisadvies Cyprus vrijdag naar oranje

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.