Nieuws

Video – Schiphol test zelfrijdende bagagetrekker

Op Schiphol is een proef gestart met een autonome bagagetrekker die bagage naar het vliegtuig op het platform gaat brengen. De proef heeft als doel te leren of deze techniek veilig en efficiënt is en hoe zelfrijdende voertuigen te integreren zijn met het andere verkeer op de luchthaven. De proef, die duurt tot het eind van de maand, wordt uitgevoerd in samenwerking met KLM Ground Services en Smart Airport Systems.

De proef start in een afgebakend gebied waarbij het bagageproces wordt gesimuleerd. In de tweede fase wordt de proef in een operationele omgeving voortgezet om bagage naar het vliegtuig te brengen. Het zelfrijdende voertuig wordt in het bagagegebied beladen, waarna het via een vaste route navigeert naar een vliegtuigopstelplaats. Tijdens alle proeven met de bagagetrekker zit er een veiligheidsoperator in het autonome voertuig, om indien nodig het voertuig stop te zetten. Het zelfrijdende voertuig is gemaakt door grond-afhandelingsmateriaal leverancier TLD, EasyMile levert de autonome software.

Op luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport worden dit voorjaar proeven ook gedaan met autonome bagagetrekkers. Daar testen de luchthavens deze techniek samen met Vanderlande.

Lees hier meer.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Marktverkenning voor concurrentie op de internationale spoorverbindingen gestart

Volgende bericht

“Of je blijft hangen in de slachtofferrol of je kijkt naar wat wél mogelijk is”

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.