Nieuws

Vier nieuwe zomerbestemmingen voor KLM

KLM verwacht dat haar Europese netwerk van bestemmingen richting de zomer weer geheel is opgebouwd. “Zodra het mogelijk is, zullen de frequenties op populaire bestemmingen worden verhoogd en wordt meer capaciteit ingezet. Nieuw deze zomer zijn Belgrado, Verona, Palma de Mallorca en Dubrovnik”, laat de luchtvaartmaatschappij weten.

KLM vloog in de zomer van 2019 naar 92 bestemmingen, deze zomer zal KLM 96 bestemmingen aanbieden. Ten opzichte van de zomer van 2019 is er een aantal wijzigingen in het netwerk:
Växjö (Zweden) is tijdelijk opgeschort en de bestemmingen Marseille en Nantes worden weer door Air France uitgevoerd vanaf Schiphol. Eerder in 2021 werden Southampton, Poznan en Cork toegevoegd aan het netwerk. In de zomerdienstregeling 2021 vliegt KLM naar vier nieuwe Europese bestemmingen, waarvan drie in de piek van het zomerseizoen:

  • Belgrado – vanaf 13 mei tot 7 keer per week
  • Verona – vanaf 26 juni tot 7 keer per week
  • Palma de Mallorca – vanaf 26 juni tot 7 keer per week
  • Dubrovnik – vanaf 26 juni tot 7 keer per week

Extra capaciteit op populaire bestemmingen
Naar populaire bestemmingen, zoals Porto en Ibiza, zullen in de maanden juli en augustus vluchten worden bijgezet of worden grotere toestellen ingezet. Vergeleken met eerdere jaren zal KLM relatief meer capaciteit inzetten op Zuid-Europese bestemmingen in Portugal, Spanje, Italië, Kroatië en Griekenland. De verwachte capaciteit op de Europese vluchten zal tussen de 50 en 75% liggen. Hierin kunnen wijzigingen optreden. Kleurcodes die gelden voor de bestemmingen kunnen veranderen, net als de frequenties van vluchten.

Veilig en hygiënisch vliegen met KLM
KLM heeft dit jaar de hoogst mogelijke standaard neergezet om de gezondheid en hygiëne voor passagiers optimaal te maken, zowel voor, tijdens als na de reis. Daarvoor heeft KLM onlangs nog de Diamond APEX-status gekregen waarmee KLM nu behoort tot de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen op het gebied van hygiëne en health safety. Verder biedt KLM maximale flexibiliteit bij het boeken, wijzigen of annuleren van de reis. Vanzelfsprekend houdt KLM zich aan alle reisrestricties vanuit de overheid.

“We zijn heel blij dat er meer mogelijkheden zijn om weer op reis te gaan. Daarbij spelen we zo flexibel mogelijk in op de marktomstandigheden. We zijn er op voorbereid om onze passagiers op een volledig verantwoorde manier naar hun bestemming te vervoeren. We bieden onze klanten een flexibel reisbeleid en de hoogste standaard op het gebied van hygiëne”, zegt Pieter Elbers (KLM President-directeur en CEO).

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Online Vakantiebeurs Festival | 3 – 5 juni

Volgende bericht

Eén prik genoeg voor coronareispas?

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."