CoronavirusNieuws

Virgin Atlantic vraagt faillissementsbescherming VS aan

Virgin Atlantic Airways, dat voor 51% van de Britse zakenman Richard Branson is, heeft in de Verenigde Staten van faillissementsbescherming aangevraagd, ook wel bekend als Chapter-15.

Daarmee vragen niet-Amerikaanse bedrijven in de VS een vorm van uitstel van betaling aan, waarbij ze worden beschermd tegen juridische claims van schuldeisers. Volgens Virgin Atlantic is de kas volgende maand leeg als het geen redding/steun krijgt, van zo’n 1,2 miljard pond ( 1,3 miljard euro). Binnen dat reddingsplan worden schulden van Virgin Atlantic uitgesteld of kwijtgescholden, onder andere door de Virgin Group van miljardair Branson zelf. Daarnaast kunnen bepaalde schuldeisers, waaronder mede-aandeelhouder Delta Airlines, hun leningen omzetten in aandelen. Leveranciers worden gevraagd een deel van hun vorderingen bij de noodlijdende vliegmaatschappij kwijt te schelden

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Grens tussen Curaçao en Aruba gesloten

Volgende bericht

Eindhoven Airport: 70% minder passagiers, 50% minder vluchten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."