Nieuws

Visum Turkije vanaf 10 april alleen online

Deel dit artikel

Vakantiegangers die naar Turkije gaan moeten vanaf 10 april het verplichte visum online regelen, waar dat nu nog op de Turkse luchthavens mogelijk is. Via diverse Nederlandse media wordt vanuit de reisbranche aangegeven dat er problemen worden verwacht door toeristen die vergeten het visum aan te vragen en het feit dat het visum alleen te betalen is via creditcard. Volgens het Turks consulaat in Nederland is de maatregelen al lange tijd bekend en hoeven toeristen nu niet in rijen te staan op de luchthaven. Een Turks visum kost ongeveer € 15.


Deel dit artikel

4 Reacties

 1. 9 januari 2014 at 23:25

  Lijkt mij dé kans voor stenen reisbureaus om klanten te trekken. Waar is de eerste advertentie met ‘Geen creditcard, geen nood. Reisbureau Japie helpt je met de aanvraag van je Turkije visum’

 2. Edith Mans
  9 januari 2014 at 21:47

  @Geldhof, net als bij het ESTAformulier, hoeft de creditcard niet op naam van de reiziger te staan. Verder ben ik het eens met de mogelijkheid om per ideal te betalen. Zolang Turkije dit soort fratsen blijft bedenken, is aansluiting bij de EU nog vèr weg!

 3. Rob Land
  9 januari 2014 at 20:39

  Op zich hoeft het geen probleem te zijn maar laat dan ook de mogelijkheid open om met IDEAL te betalen. Nu gaat dit zeker problemen opleveren ! Voor een toeslag van slechts 15 euro pp help ik iedere internet klant graag verder met het online reserveren van het visum… Wat zal het storm lopen !

 4. Geldhof
  9 januari 2014 at 19:36

  Belachelijk niet iedereen heeft een creditpost hoe moet je dan naar turkijen

Vorige bericht

Espressobar voor de Jong Intra

Volgende bericht

Neckermann roept Turkije op tot versoepeling

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.