CoronavirusNieuws

Vliegtickets: “75% van de luchtvaartpassagiers boekt vroeg”

Deel dit artikel

Ondanks de terugkerende onzekerheid rondom de reisadviezen kiest de Nederlandse luchtvaartpassagier in 2022 toch weer voor vroegboeken. Dat blijkt uit een enquête van Vliegtickets.nl onder 1.507 respondenten.

Ruim 75% kiest voor een vroegboeking. Slechts 19% zegt voor de volgende zomervakantie te kiezen voor een last-minute vliegreis.. De overige 6% zegt vooralsnog geen vliegreis te gaan boeken voor  de zomer van 2022. Bij een eventuele prijsstijging geeft 38% aan dat dit een vliegreis naar het buitenland in de weg kan zitten.

Buiten Europa
Van alle ondervraagden zegt 39% buiten Europa op zomervakantie te willen. Slechts 14% zegt de voorbije zomer buiten Europa op reis te zijn geweest.  Dat zoveel mensen zeggen hun zomervakantie vroeg te boeken is opvallend, aangezien last-minute boeken vooralsnog de trend is. Sander van Veen, Marketing Manager bij Otravo en Vliegtickets.nl: “Na de eerste coronazomer in 2020 kwamen veel mensen erachter dat het in Nederland ook goed vertoeven is. Velen bleven daarom in 2021 ook in de buurt. Maar de voorbije zomer was toch iets minder aangenaam. Nu lijkt het alsof men toch zeker wil zijn van goed weer en die zekerheid ook graag op tijd heeft.” Van alle ondervraagden geeft 33% aan dat het kwakkelende weer van de afgelopen zomer de reiskeuze voor komend jaar beïnvloedt

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Untamed Travelling lanceert Engelstalige website

Volgende bericht

Volledig gevaccineerden met coronatest welkom aan boord MSC Cruises

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."