CoronavirusNieuws

Vliegtickets.nl over herfstvakantie: “352% meer vliegtickets geboekt dan vorig jaar“

Deel dit artikel

Er worden volop vliegtickets geboekt voor de vakantieperiodes in het laatste kwartaal van dit jaar, zo blijkt uit data van Vliegtickets.nl. Voor de herfstvakantie zijn er maar liefst 352% meer vliegtickets geboekt ten opzichte van het jaar ervoor. 

Voor de herfstperiode zit het aantal geboekte vliegtickets op een index van 87% ten opzichte van basisjaar 2019. In 2020 bedroeg de index voor de herfstperiode 27%.

Naar de zon
Voor de herfstvakantie zijn de meest geboekte bestemmingen Málaga, Barcelona, Rome, Valencia en Alicante. Wanneer we kijken per land bestaat de de top 5 uit Spanje, Italië, Portugal, Turkije en Engeland. Sander van Veen, Marketing Manager van Vliegtickets.nl en Otravo, ziet de stijgende lijn al langer: “Rond dezelfde periode vorig jaar kwamen er steeds nieuwe maatregelen die ook het reizen moeilijker maakten. Uiteindelijk gingen we halverwege oktober in lockdown. Nu versoepelen de regels steeds meer en lijkt naar het buitenland reizen steeds normaler te worden. Dat verklaart ook mede de gigantische stijging in het aantal geboekte vliegtickets voor aanstaande herfstvakantie.”

Kerstvakantie
Voor de kerstperiode bedraagt de stijging van het aantal geboekte vliegtickets op dit moment 343%.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 10 september 2021 at 17:53 — Beantwoorden

    NOOIT bij Ryanair boeken die zijn zo gemeen die vinden altijd iets waardoor je moet bijbetalen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Online gevecht om ticketgeld - Consumentenbond: 'Lieve KLM...'

Volgende bericht

TUI zet extra capaciteit in op de Griekse en Canarische eilanden

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."