CoronavirusNieuws

Vliegverbod VK, Zuid-Afrika en alle Zuid-Amerikaanse landen

Er komt een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle Zuid-Amerikaanse landen”, dat heeft Rutte zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Rutte: “Op dit moment moet iedereen die naar ons land reist een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Daar komt bij dat alle reizigers uit alle landen voor vertrek naar Nederland een sneltest moeten gaan doen, die uiteraard ook negatief moet zijn. Een dubbel slot op de deur. Daarnaast werken we aan een quarantaineplicht van tien dagen voor iedereen die naar Nederland komt, als een test na vijf dagen uitwijst dat je niet besmet bent kan deze termijn worden verkort. Daar moeten we de wet voor aanpassen en dat kost een paar weken, daarom komt er in de tussentijd, met ingang van aanstaande zaterdag, een vliegverbod voor vluchten uit landen die het meeste risico opleveren. Op dit moment zijn dat het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen uit Zuid-Amerika.

Registeren
“Testen helpt alleen als we ook binnenblijven bij het wachten op de uitslag”, vult Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid) aan. De Jonge: “Sommige mensen doen dat niet, we zien dat inkomende reizigers zich vaak niet aan de quarantaineregels houden. Daarom gaan we hen binnenkort registeren en via steekproeven controleren. Houden ze zich niet aan de quarantaine dan krijgen ze een boete.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Reuver (SGR): ‘Maak haast met aanmelden Voucherfonds’

Volgende bericht

Save the date: EURAM webinar Portugal

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.