Nieuws

Vluchten geannuleerd door vulkanische aswolk boven Indonesië

Deel dit artikel

Als gevolg van de vulkanische aswolk die zich momenteel boven Indonesië bevindt, ontstaan er voor Malaysia Airlines passagiers van- en naar Jogyakarta en Bandung vertragingen ontstaan. Op dit moment zijn de volgende vluchten geannuleerd:
* Kuala Lumpur – Jogyakarta (MH 857) is geannuleerd tot en met 15 november 2010
* Jogyakarta – Kuala Lumpur (MH 856) is geannuleerd tot en met 15 november 2010
* Kuala Lumpur – Bandung (MH 859) is geannuleerd op 9 november 2010
* Bandung – Kuala Lumpur (MH 858) is geannuleerd op 9 november 2010.

Malaysia Airlines heeft voor passagiers reizend naar Jogyakarta en/of Bandung met vertrek op 9, 10, 11, 12, 13, 14 en 15 november 2010 de volgende voorlopige regelingen getroffen:

A) Reisdatum wijzigen
Passagiers kunnen kostenloos de uitgaande reisdatum wijzigen voor vertrek tot en met 15 november 2010 op door Malaysia Airlines uitgevoerde vluchten. Dit is onder voorbehoud van stoelbeschikbaarheid. Tickets kunnen worden ge-reissued in hetzelfde PNR; de boeking dient in dezelfde- of de eerstvolgende beschikbare boekingsklasse binnen hetzelfde compartement te worden ingeboekt. Alle boekingsklasses in een hoger compartement kunnen voor het gehele traject worden ingeboekt tegen bijbetaling van het tariefsverschil. Bij uitgifte van het ticket dient de vermelding “CHANGE DUE ASHCLOUD” in de endorsement box te worden gezet. Alle omboekingen dienen voor maandag 15 november 2010 te worden afgerond (inclusief ticket reissue).

B) Bestemming wijzigen
Passagiers kunnen kostenloos de bestemming wijzigen naar iedere andere bestemming binnen Zuid-Oost Azië, uitgevoerd door Malaysia Airlines. In alle gevallen dient de passagiers zelf de reis naar Jogyakarta en/of Bandung te ondernemen, indien gewenst is om naar deze bestemming te reizen. Tickets kunnen worden ge-reissued in hetzelfde PNR; de boeking dient in dezelfde- of de eerstvolgende beschikbare boekingsklasse binnen hetzelfde compartement te worden ingeboekt. Alle boekingsklasses in een hoger compartement kunnen voor het gehele traject worden ingeboekt tegen bijbetaling van het tariefsverschil. Bij uitgifte van het ticket dient de vermelding “CHANGE DUE ASHCLOUD” in de endorsement box te worden gezet. Alle omboekingen dienen voor maandag 15 november 2010 te worden afgerond (inclusief ticket reissue).

C) Annulering
Passagiers kunnen hun geheel ongebruikte ticket of gedeeltelijk gebruikte ticket ter restitutie aanbieden waarbij de ticketvoorwaarden van het oorspronkelijk uitgegeven tarief van toepassing blijven.

Bovengenoemde regeling geldt alleen voor vluchten met een Malaysia Airlines vluchtnummer en voor passagiers die in het bezit zijn van een Malaysia Airlines 232 document. Voor passagiers reizend op documenten uitgegeven door overige luchtvaartmaatschappijen dienen met de betreffende maatschappij contact op te nemen. Voor passagiers reizend naar Jogyakarta en/of Bandung met een vertrek op of na 16 november 2010, blijven tot op nader order de ticketvoorwaarden van toepassing. Malaysia Airlines-passagiers die zich op dit moment in Jogyakarta en/of Bandung bevinden, dienen contact op te nemen met het lokale Malaysia Airlines kantoor voor informatie over de vluchtuitvoering naar Kuala Lumpur:
Jogyakarta: +62 274 625 255
Bandung: +62 22 426 2152.
Voor vragen kan contact worden opgenomen met de afdeling Reserveringen van Malaysia Airlines op het telefoonnummer: 020 – 521 62 62.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Opening kerstseizoen Disneyland Paris

Volgende bericht

Reisburo Actueel #34

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.