CoronavirusNieuws

Vluchtmogelijkheden vanuit Australië en Nieuw-Zeeland naar Nederland

Nederlanders die nog in Australië zitten en terug willen keren naar Nederland, hebben daar volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog mogelijkheden voor. In Nieuw-Zeeland is de noodtoestand uitgeroepen om de gevolgen van COVID-19 aan te pakken.

Reizigers hebben alleen toegang tot de internationale luchthaven wanneer zij een geldig vliegticket hebben. Indien vliegtickets internationale transfer- / transitpunten bevatten die onder restrictie(s) zijn geplaatst of door regeringen zijn gesloten, mogen passagiers niet vertrekken vanwege het mogelijke risico van terugkeer naar Nieuw-Zeeland. Toeristen kunnen binnenlandse vluchten gebruiken om door te reizen naar een internationale luchthaven om Nieuw-Zeeland te verlaten.

Buitenlandse reizigers met een tijdelijk visum voor Nieuw-Zeeland dat voor 1 april 2020 verstrijkt en NZ niet kunnen verlaten, moeten online een nieuw visum aanvragen: www.immigration.govt.nz. Een voorlopig visum wordt automatisch afgegeven totdat hun nieuwe visum is verwerkt. Voor buitenlandse reizigers met een tijdelijk visum dat verstrijkt tussen 1 april en 9 juli 2020, wordt hun visum automatisch verlengd tot eind september. Bevestiging van extensies wordt naar alle visumhouders gemaild. Wie niet zeker weet met wie hij/zij contact moet opnemen voor hulp, kan de gratis hulplijn van de overheid bellen (0800 779 997 tussen 8:00 en 13:00 uur, 7 dagen per week). Verder is er meer informatie op www.covid19.govt.nz, www.netherlandsworldwide.nl voor FAQ over de situatie in NZ en de Facebook-pagina voor de laatste updates van de Nederlandse Ambassade in NZ

Vanuit Australië zijn er nog commerciële vluchtmogelijkheden naar Europa (Frankfurt, Parijs en Londen) met Qatar. Vergeet daarmee niet het invoeren van de kortingscode ‘travelhome’ via de website van de airline. Deze vluchten met Qatar Airways zijn géén vluchten die door de Nederlandse overheid zijn georganiseerd.

MooieSokken.com - herensokken, damessokken, kindersokken

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

ANVR/BuZa: Mogelijkheden repatriëring gestrande (pakket)reizigers

Volgende bericht

Belangrijke informatie voor wie terug wil naar Nederland vanaf de Kaapverdische eilanden

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.