Voigt Travel gaat komende zomer over een langere periode vliegreizen aanbieden naar het Arctisch gebied. Het vluchtschema is uitgebreid van zeven naar zeventien weken en er wordt, in samenwerking met Transavia, rechtstreeks gevlogen op twee bestemmingen in Fins en Zweeds Lapland.

Voigt Travel vliegt in de periode van 6 juni tot en met 12 september zonder overstappen naar Skellefteå in het noorden van Zweden en in de periode van 20 juni tot en met 26 september naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Daarbij is er gekozen voor een vertrek vanaf Rotterdam The Haque Airport (in plaats van Schiphol) in verband met de goede bereikbaarheid voor de reiziger. In nog geen drie uur vliegen ben je al op de poolcirkel. Laat je overweldigen door de rust, de ruimte en de adembenemende schoonheid in deze laatste wildernis van Europa. Kortom; het echte into-the-wildgevoel is dichterbij dan je denkt. Voor een comfortabele en toch heel avontuurlijke vakantie hoef je dus echt niet helemaal naar Canada of Alaska.

Kleurrijk Scandinavië
Voigt Travel vliegt komende zomer tot bijna eind september op het Pure Noorden. Hierdoor is het nu ook mogelijk om te genieten van misschien wel de mooiste periode van het jaar. Want, als de zomer langzaam overgaat in de herfst schijnt de zon en is de lucht blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen en zie je bessen in overvloed. “Deze intense periode van herfstkleuren – of ‘Indian Summer’, zoals wij het noemen – is een spectaculair natuurverschijnsel. En… je hebt zelfs grote kans om in deze tijd (eind augustus/september) het magische noorderlicht weer te spotten omdat de dagen snel korter worden”, aldus de reisorganisatie.