CoronavirusNieuws

Volledig gevaccineerden met coronatest welkom aan boord MSC Cruises

Deel dit artikel

MSC Cruises verwelkomt alleen nog gasten aan boord die volledig zijn gevaccineerd tegen corona, daarnaast moeten deze passagiers ook een coronatest laten doen binnen 72 uur voor hun geplande inschepingstijd. Dat maakte de rederij vandaag bekend. 

De maatregelen zijn al van kracht voor alle winterreizen van de rederij in andere regio’s en nu zijn er de mediterrane afvaarten aan toegevoegd met de nieuwe vereisten, waardoor deze ook gelden voor gasten die geboekt zijn op zowel de MSC Grandiosa als de MSC Fantasia.

Passagiers op een van de winterafvaarten op haar twee schepen die vanaf 4 december in de Middellandse Zee varen, moeten nu ook volledig zijn gevaccineerd. Ze worden als gevaccineerd beschouwd als ze meer dan 14 dagen voor het begin van hun vakantie op zee de volledige set Covid-19-vaccinaties hebben ontvangen en alle gasten moeten ook een Covid-19-test doen binnen 72 uur voor vertrektijd van het schip.

De maatregelen zijn van toepassing op alle gasten vanaf 12 jaar en ouder en komen bovenop de bestaande gezondheids- en veiligheidsregels die voor het eerst zijn geïntroduceerd door MSC Cruises in de zomer van 2020 en die vandaag het toonaangevende protocol van de lijn vormen. Deze omvatten een extra COVID-19-test bij inscheping en andere maatregelen tijdens het varen, allemaal ontworpen om alle gasten en bemanning het maximale niveau van bescherming van hun gezondheid en veiligheid te bieden.

Gianni Onorato (CEO van MSC Cruises): “Ons gezondheids- en veiligheidsprotocol heeft het voortouw genomen in de sector, niet alleen omdat we de eerste grote cruisemaatschappij waren die internationale activiteiten hervatte, maar ook vanwege de flexibiliteit om zich aan te passen aan de evolutie van de pandemie aan land. Deze aanpak heeft onze gasten, onze bemanning en de bestemmingen die we met onze schepen bezoeken gerustgesteld en we zagen afgelopen winter met onze afvaarten in de Middellandse Zee dat we zelfs tijdens een nieuwe piek van de pandemie aan de wal onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op de juiste manier konden aanpassen en het hoogste niveau van bescherming blijven bieden aan onze gasten en bemanning. Dit is eens te meer het geval, aangezien sommige landen in Europa een toename van het aantal besmettingen aan de wal zien en om het welzijn van degenen aan boord van onze schepen en in de gemeenschappen die ze aanroepen te waarborgen, toont onze aanpak opnieuw aan dat gezondheid en veiligheid onze eerste prioriteit zijn .”

Voor een volledig overzicht betreffende de reisvereisten per bestemming: https://www.msccruises.nl/gezondheid-en-veiligheid-maatregelen

 

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Vliegtickets: "75% van de luchtvaartpassagiers boekt vroeg"

Volgende bericht

Nieuw reisadvies voor Spanje

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."