CoronavirusNieuws

Vooruitzicht op internationaal reizen: boekingen blijven binnenstromen

In Groot-Brittannië blijven luchtvaartmaatschappijen, reisagenten en touroperators hogere verkoopcijfers en aanvragen melden nadat premier Boris Johnson maandag jl. versoepelingen aankondigde met betrekking tot reizen. Afhankelijk van de vooruitgang die wordt geboekt is er vanaf 12 april meer mogelijk op het gebied van binnenlandse vakanties en is 17 mei de vroegste datum waarop internationale reizen weer mogelijk wordt.

ANVR-directeur Frank Oostdam reageerde al ‘jaloers’ op het nieuws uit Groot-Brittannië: “Het is onze Britse reiscollega’s gegund maar ook jaloers op de Britten. Dat is pas perspectief! De Nederlander snakt naar het buitenland en de reissector snakt naar boekingen!”

Jet2.com en Jet2holidays rapporteerden een ‘dramatische’ piek, aangezien het aantal boekingen in de 24 uur na de aankondiging met 1.000% toenam. Populaire bestemmingen zijn onder meer Spanje en zijn eilanden, Portugal, Griekenland, Cyprus en Turkije, en er was een opmerkelijke toename van het aantal boekingen vanaf juli, die doorgaat tijdens de rest van de schoolvakanties en zomer 2021.

Volgens de Britse reisorganisatie is de aankondiging van de regering nieuws waar de Britten naar hebben verlangd. De aanhoudende stijging van het aantal boekingen laat volgens hen zien dat de Britten dan ook klaar zijn om weg te gaan naar de zon tijdens door middel van een pakketvakantie. “We kijken er naar uit om iedereen van onze regenachtige eilanden mee te nemen op hun droomvakantie.”

Een van de touroperators liet weten dat ze letterlijk het aantal telefoontjes niet konden beantwoorden. “We hebben personeel uit andere delen van het bedrijf aangetrokken om te proberen ze zo snel mogelijk te beantwoorden. We hebben ook onze openingstijden verlengd tot 20.00 uur van maandag tot en met vrijdag en hebben onze telefoonlijncapaciteit verdubbeld.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

IATA: Covid Travel Pass binnen enkele weken klaar

Volgende bericht

Niets, noppes, nada, niente

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.