Nieuws

Pervliegtuig.nl goed voor retail?

Retailplatform Sambasso heeft pervliegtuig.nl gelanceerd. Met de ticketsite kan de retail keihard de concurrentie aangaan met de bekende vliegticket-sites . “Als het gaat om ticketprijzen is er in Nederland een level playing field, maar onze reserveringskosten zullen altijd lager zijn. Wanneer de consument boekt via pervliegtuig.nl gaat de commissie naar het dichtstbijzijnde reisbureau dat is aangesloten bij Sambasso”, aldus Mikel van Nimwegen die met Vuelandia de techniek, IATA garantstelling en ticketing faciliteert aan de achterkant van Per Vliegtuig.

Pervliegtuig.nl biedt volgens Sambasso een snelle en efficiënte online boeking service voor vliegtickets met bestemmingen over de hele wereld van betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. De online booking engine zoekt de beste route tegen het voordeligste tarief. Via het snelzoek-scherm is het mogelijk vluchten op andere dagen of vanaf andere luchthavens te vergelijken. Inkoop van de tickets gebeurt via diverse kanalen en in verschillende landen waardoor ook actief kan worden ingespeeld op actualiteiten en acties van airlines. De prijzen die op pervliegtuig.nl worden getoond zijn vanaf prijzen per persoon op basis van retourvluchten, inclusief belastingen en eventuele kortingen. Eenmalige boekingskosten, eventuele bagagekosten en stoelreserveringskosten komen daar bovenop.

Vuelandia tekende het contract met Sambasso tijdens de Sambasso-dag in november vorig jaar. Van Nimwegen: “Het is de bedoeling dat de retail volop gaat werken via deze website. Voorheen kwam de consument in het reisbureau en vroeg informatie over vliegtickets, maar boekte het ’s avonds thuis via een andere website. Daardoor raakte de retail de vliegticket-klant kwijt”. Van Nimwegen laat weten dat Vuelandia geen tickets bij Airtrade betrekt, maar “ons eigen IATA nummer loopt mee onder het Airtrade inkoop contract, zodat ook onze klanten daar weer voordeel van hebben.”

Met pervliegtuig.nl krijgt de consument een linkje en op het moment dat het ticket wordt geboekt, krijgt het reisbureau de commissie. Natuurlijk kan de consument nog steeds op andere websites gaan kijken, maar in de meeste gevallen zal pervliegtuig.nl er echt voordeliger uitkomen. Via pervliegtuig.nl betaalt de consument €19,95 reserveringskosten, waarvan €9,95 naar de retailer gaat en €10 naar Vuelandia voor de afhandeling. Dat is echt goedkoper dan andere vliegticketsites en dat blijven we continu in de gaten houden”. Pervliegtuig.nl is aangesloten bij IATA en SGR, betalen kan direct via iDeal. Daarnaast is Vuelandia nu ook makkelijk toegankelijk voor retailers die behoefte hebben aan meer reisproducten zoals hotels, autohuur of wellicht zelfs travel software.

 

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Arend-Jan Bruins
    23 september 2016 at 10:39

    Kunnen reisbureau’s zelf niet meer met een GDS tickets boeken? Zo niet, wat is dan de toegevoegde waarde van een reisbureau?

Vorige bericht

Laatste kans inschrijven presentatieavond PHG

Volgende bericht

Schiphel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.