Blogs

Warm

Deel dit artikel

Met temperaturen die stijgen en deadlines die dichter en dichterbij komen, is het zweten op de redactie. In Den Haag zullen ze ook zweten bij de vorming van een nieuw Kabinet. Ik ben benieuwd wat voor een Kabinet
er gaat komen en wat voor gevolgen dit gaat hebben voor de reisbranche. Een aantal ‘hot issues’ in het nummer dat je nu voor je hebt liggen. Deeerste Ladies Open Rally, een nieuwe functie voor Frank Radstake (zet hem op!), KLM die start met airbaggordels, nieuwe (hypermoderne) dubbeldekkers voor Londen, twee Monique’s (van Griekenlandopmaat.nl en Casita Travel) die elkaar hebben gevonden, de 80’s party van Malaysia Airlines, de zelfstandige reisagenten die respect eisen en Sabine van Steen (docent aan de NHTV die sinds 2000 maar liefst tien keer naar Goa is geweest…).

Natuurlijk, jullie missen de vele WK-acties die de branche voorschotelt aan de consument. Ik kreeg afgelopen maandag ook te maken met een WK-actie. De sportschool geeft mij mijn geld terug dat ik heb betaald voor een jaarabonnemen als Oranje het WK wint. Mijn hart voor Oranje begon direct harder te kloppen. Benieuwd of het hart van de ‘vakantieconsument’ ook harder gaat kloppen bij acties als € 25 korting of geen reserveringskosten op de dag dat Nederland speelt. Ik krijg het daar in ieder geval niet warm van. Misschien dat de acties het tegendeel bewijzen, maar ik kan het haast niet geloven. Een wereldkampioenschap vindt maar één keer in de vier jaar plaats en dan krijg je ‘maar’ € 25 korting op een vakantie.

Aangezien zelfs de wedstrijd Engeland tegen Amerika meer Nederlandse kijkers had dan de Champions League-finale, zal het er wel op neerkomen dat er veel last minute geboekt gaat worden. Aangezien er bij het schrijven van deze column pas één wedstrijd door Oranje is gespeeld en ik verwacht dat Nederland ver komt, zullen er nog wel veel goede acties volgen. Mail ze, dan plaatsen wij ze direct op www.reisburoactueel.nl. Laat je klanten niet in hun hemdje staan… (aangezien het volgende week gaat regenen een inkoppertje).


Deel dit artikel
Vorige bericht

Zien én proeven

Volgende bericht

KLM hervat lijndienst naar Boedapest

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.