CoronavirusNieuws

“We streven ernaar om onze toeristen zoveel mogelijk te beschermen”

Het reisadvies van St. Maarten staat sinds het begin van deze maand weer op geel. Door een afname van het aantal besmettingen met het coronavirus op het eiland is het risico verlaagd. Voor Buitenlandse Zaken reden genoeg om het reisadvies te versoepelen. TravelPro sprak met Weinum Aïda (Directrice Générale bij het St. Martin Tourism Bureau) om dieper in te gaan op de maatregelen en de stand van zaken op het eiland.

Wat kunnen toeristen verwachten bij aankomst op St. Maarten?
“Toeristen kunnen een bestemming vol energie en veel spirit verwachten. We hebben een gerenommeerde historische gastvrijheidstraditie sinds de jaren zestig en onze bevolking is warm en gastvrij. Daarom worden we het ‘Friendly Island of the Caribbean’ genoemd. Bovendien is ons eiland een echte smeltkroes met meer dan 100 nationaliteiten die vreedzaam en respectvol leven. Onze restaurants, strandbars, activiteiten en hotels zijn allemaal open. Zelfs in deze moeilijke tijden kunnen toeristen genieten van lekker eten, winkelen en strandplezier. Naast St. Maarten zelf kunnen toeristen ook genieten van twee andere zeer onderscheidende eilanden door een dagtocht te maken naar de naburige eilanden St-Barthelemy en Anguilla. Het belangrijkste is dat er geen beperking is en dat we heel voorzichtig zijn met sanitaire maatregelen. We volgen strikt het beleid en de aanbevelingen van de Franse minister van Volksgezondheid met betrekking tot de Covid-19-pandemie. We streven ernaar om onze bestemming, onze mensen en onze toeristen zoveel mogelijk te beschermen.”

Welke maatregelen zijn er genomen?
“Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gemeenschappelijke ruimtes, zoals supermarkten, boetieks en restaurants, totdat je gaat zitten. Alle bedrijven zijn tot middernacht geopend. In restaurants zijn niet meer dan zes personen per tafel en tot nader order geen grote bijeenkomsten toegestaan. We hebben gratis tests aan de Franse kant van het eiland, verzorgd door het rode kruis op tal van locaties.”

Lees het hele artikel in TravelPro 50.

© 2020 – 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Samenwerking voor TUI en Untamed Travelling

Volgende bericht

Gehele economie vijf weken in lockdown, reisbranche maar liefst dertien weken

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.