CoronavirusNieuws

Website en speciaal telefoonnummer voor gratis testen voor vakantie

Mensen die zich gratis willen laten testen voordat ze op vakantie gaan, kunnen vanaf 30 juni een afspraak maken via de site testenvoorjereis.nl. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zojuist bekendgemaakt. Er komen testlocaties door het hele land. Ook komt er een speciaal telefoonnummer van de GGD om een gratis testafspraak te maken.

Voor sommige Europese landen is de testuitslag een coronabewijs. Een coronabewijs is ook mogelijk als iemand volledig gevaccineerd is, of als iemand corona heeft gehad. Sinds gisteren zijn de vaccinatiebewijzen zichtbaar via CoronaCheck.nl. Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar het buitenland reizen en nog niet volledig zijn gevaccineerd, kunnen zich gratis laten testen. Testen vóór 1 juli zijn niet gratis.
Het inplannen van de test gebeurt via DigiD, net als het communiceren van het testresultaat. Heb je nog geen DigiD? Vraag het gelijk aan. Negatief getest? Dan kan de vakantieganger zijn testuitslag downloaden of uitprinten via CoronaCheck.nl.

Vanaf 1 juli kunnen reizigers dus worden getest bij aangesloten testlocaties. “Hierover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie”, meldt Rijksoverheid.

 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Geef je op voor de gratis interactieve webinar met Brussels Airport

Volgende bericht

Video - Raad de laatste Masked Traveller en win tickets naar Zuid-Korea

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."