Nieuws

Weeze groeit 12,7% in 2013

Airport Weeze heeft in 2013 in totaal 2.488.956 passagiers begroet, een groei van 12,7% tegenover het jaar daarvoor. Met deze toename behoorde de luchthaven afgelopen jaar bij de top 20 van de Duitse Airports. De grootste bijdrage aan deze positieve verkeersontwikkeling werd (opnieuw) geleverd door Ryanair. Negen vliegtuigen heeft Ryanair op Airport Weeze gestationeerd en is tijdens de zomermaanden vanaf hier naar 57 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika gevlogen.

Alleen in augustus hebben meer dan 300.000 passagiers voor Weeze als vertrekpunt of eindbestemming van hun reis gekozen. De meest drukke dag afgelopen jaar was op 19 oktober – toen waren meer dan 11.500 internationale passagiers op 68 vluchten van en naar Weeze onderweg. De meest populaire bestemmingen in 2013 waren London, Mallorca en Malaga. Meer dan 100.000 vakantiegangers en zakenreizigers waren onderweg naar Catalonië (Girona), Alicante en Milaan. Met rond 100.000 passagiers is Airport Weeze afgelopen zomer uitgegroeid tot meest populaire Duitse luchthaven voor Marokko – reizigers. Over het gehele jaar gezien hebben meer dan 170.000 reizigers uit Nederland, Duitland en Marokko een vlucht naar Tanger, Oujda, Agadir, Fes of Marrakesh geboekt.

Ludger van Bebber, directeur van Airport Weeze: ”Wij zijn erg blij met de uitstekende verkeersbalans van het afgelopen jaar. Voor 2014 rekenen wij als gevolg van de voortdurende concurrentievervalsende vliegtax met duidelijk minder routes van onze partner Ryanair. Ook verwachten wij een terughoudende vraag door de zwakke economie in Nederland. Dit zal te zien zijn in het aantal passagiers.” Ryanair neemt in 2014 een pauze met de uitbreiding van hun vloot (aantal vliegtuigen) en versterkt een aantal van de 62 bases met bestaande vliegtuigen. Bijvoorbeeld krijgt Ierland als gevolg van de afschaf van de vliegtax vier vliegtuigen erbij. Deze verschuivingen hebben een direct effect op het aanbod van andere Ryanair luchthavens. Ryanair heeft al aangekondigd, dat in het komende jaar tijdelijke aanbodreducties opnieuw onderzocht worden. Deze kunnen dan met de nieuw binnenkomende vliegtuigen gecompenseerd worden.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Nederlandse experts enthousiast over Dubai (video)

Volgende bericht

Espressobar voor de Jong Intra

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.