Blogs

Weg angst

Weg angst
Ja, met drank en pillen wilde het een enkeling nog wel lukken.

Het lijkt zo gewoon. Je boekt je vakantie bij een reisbureau, treft een goede voorbereiding en begeeft je richting de luchthaven. Daar check je in, hoop je dat je niet gefouilleerd hoeft te worden en zorg je dat je op tijd bij de gate bent.

In de tussentijd drink je nog een bakje koffie en slenter jelangs de winkeltjes. Niets van dit alles voor de deelnemers aan de cursus ‘Onbezorgd vliegen’ van Corendon. Voor hen geen cocktail aan het strand van Ibiza, safari in Kenia, shoppen in New York City of sushi eten in Japan. Met geen mogelijkheid waren zij de afgelopen jaren het vliegtuig in te krijgen. Ja, met drank en pillen wilde het een enkeling nog wel lukken.

Zo’n drie miljoen (!!!) Nederlanders schijnen angstig te zijn om te vliegen. Zij stappen liever in de auto, acht uur lang tuffen richting bijvoorbeeld Normandië of zelfs nog zuidelijker… Het houdt hen (misschien wel) tegen om een vliegvakantie te boeken. Ondanks de vliegangst bij al deze landgenoten worden er in menig ‘achtertuin’ steeds meer lijndiensten geopend.

Rotterdam The Hague Airport verwelkomde Lufthansa die de havenstad van burgervader Aboutaleb met de wereld gaat verbinden en ‘Groninga’ is maar wat blij met de lijndienst van Vueling naar Barcelona. En dan zitten we ook nog eens op het randje van een heropening van Vliegveld Twente. Het kan wat betreft verbindingen niet op in deze economisch slechte tijd.

En als ik het goed heb begrepen moet er behoorlijk worden geconcurreerd om de vliegvakanties aan de man te brengen. Misschien wel goedkoper (en in ieder geval veiliger) dan een vakantie met de auto. Ik zou zeggen, wanneer je tijdens bijvoorbeeld verjaardagen of aan de balie mensen spreekt waarbij de angst hen tegenhoudt om te vliegen, houd dan de cursus ‘Onbezorgd vliegen’ van Corendon in je achterhoofd. Je maakt je klanten er vast ontzettend blij mee.

Mijn moeder is er in ieder geval na 58 jaar (pas) achter dat vliegen echt fantastisch is.

Arjen Lutgendorff
a.lutgendorff@reisburoactueel.nl

© 2013 – 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Frank Oostdam nieuwe voorzitter ANVR

Volgende bericht

Interessante inzichten over duurzaamheid in toerisme

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.