TourRadar, een van de grootste online travel agents in de meerdaagse tours-sector, kondigt vandaag een Serie C financiering van $ 50 miljoen aan, geleid door TCV en met deelname van bestaande investeerders Cherry Ventures, Endeit Capital en Hoxton Ventures. TCV is een grote kapitaalverstrekkers, waaronder ook aan bedrijven zoals Airbnb, EA, Expedia, HomeAway, Netflix, SiteMinder, Spotify, Vice en Zillow in het verleden ondersteund.

TourRadar biedt meerdaagse tours en riviercruises aan van meer dan 600 touroperators in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Naast het aanbod van grote en bekende operators als G Adventures, Contiki en Collette werkt TourRadar ook nauw samen met honderden gespecialiseerde operators die normaal gesproken afhankelijk zijn van lokale agenten en mond-tot-mondreclame.

In samenhang met de financiering is Erik Blachford, venture partner bij TCV, toegetreden tot de raad van commissarissen van TourRadar. Blachford was voorheen president en CEO van IAC Travel en beheerde alle travel assets van IAC, waaronder Expedia, Hotels.com en Hotwire. TourRadar is van plan de financiering te gebruiken om haar team wereldwijd uit te breiden en het bedrijf zal investeren in het technologieplatform om een gepersonaliseerde gebruikerservaring voor haar klanten aan te bieden in nieuwe en bestaande source markets over de gehele wereld.

TourRadar ondersteunt operators op verschillende manieren, onder andere door het aanbieden van opties om direct een tour te boeken en reviews op tours achter te laten, deelname aan grote campagnes zoals World Touring Day en het deel uitmaken van de Guide of the Year en Tour of the Year awards.

TourRadar, opgericht in 2010, heeft een snelle groei doorgemaakt door consumenten een eenvoudige toegang tot de snelgroeiende meerdaagse tours-sector te bieden, deze sector heeft een totale marktwaarde van naar schatting 55 miljard dollar. Reizigers van alle leeftijden zijn in toenemende mate op zoek naar authentieke reiservaringen en zijn bereid van de gebaande paden af te wijken wanneer ze reizen. TourRadar biedt op haar platform meer dan 25.000 tours in 200 landen aan. Klanten kunnen op categorie, regio, prijs en aanbieder zoeken, reisgegevens vergelijken en een tour naar keuze boeken. Aanbieders krijgen toegang tot het marketing- en boekingsplatform van TourRadar, waar ook de communicatie tussen klant en operator na het boeken plaatsvindt.

Van down under tot wereldwijde groei
TourRadar is opgericht door de Australische broers Travis en Shawn Pittman. Travis is engineer en CEO van TourRadar in Wenen. Shawn, CFO van het bedrijf, heeft een succesvolle carrière in de investering-sector achter zich. Beiden zijn enthousiaste reizigers met veel landen op hun reis-cv. De broers delen de visie om mensen kennis te laten maken met levensverrijkende reiservaringen via meerdaagse tours.

“De ervaring en kennis van de online reissector die Erik Blachford en TCV meenemen naar TourRadar is precies waar we naar op zoek waren toen we aan dit spannende nieuwe hoofdstuk begonnen”, aldus Travis Pittman, CEO en medeoprichter van TourRadar. “Deze fase zal onze visie echt tot leven brengen, we zijn enthousiast dit te doen met hun begeleiding.”

“Meerdaagse tours zijn het laatste onontdekte terrein op het gebied van online reizen”, zegt Erik Blachford, venture partner bij TCV en voormalig CEO van Expedia. “TourRadar heeft hun stempel op deze sector gedrukt en ik kijk ernaar uit om Travis en het team te helpen hun visie te realiseren.”

“We zijn verheugd om samen te werken met Travis en het team van TourRadar”, aldus John Doran, general partner bij TCV. “We zijn onder de indruk van hun ongeëvenaarde passie voor reizen en hun visie om de wereldwijde travel community de handigste manier en de breedste keuze aan authentieke meerdaagse tours over de hele wereld te bieden. We zijn blij dat Erik Blachford lid wordt van de raad van commissarissen en we kijken ernaar uit om het hele team te ondersteunen bij de verdere uitbouw van het bedrijf.”

Sinds de oprichting in 1995 heeft TCV ruim 10 miljard dollar geïnvesteerd in meer dan 240 toonaangevende technologie bedrijven, de afgelopen zes jaar heeft TCV meer dan 900 miljoen dollar geïnvesteerd in belangrijke technologiebedrijven met een hoofdkantoor in Europa. TourRadar is het eerste Oostenrijkse bedrijf in het portfolio van TCV.