Ik kan erg genieten van een mooi glas wijn en daarom maak ik één keer per jaar een korte reis naar een wijngebied. Zo ging ik wijn proeven in de Bourgogne en de Provence en genoot ik van bubbels in de Champagne. In Canada bezocht ik de wijndomeinen in de Niagara regio, waar door middel van een bijzondere groei- en oogstmethode het beste suikerniveau wordt bereikt voor de befaamde ice wine. Niet alleen in de Niagara regio en in British Columbia wordt wijn geproduceerd. Tijdens een studiereis had ik het geluk om één van de 21 wijndomeinen van Nova Scotia te mogen bezoeken waar de gepassioneerde eigenaar vol trots diverse flessen ontkurkte om ons alles te laten proeven. Gelukkig hadden we een bus met chauffeur…

Veel bestemmingen van EurAm zijn geschikt voor wijnliefhebbers. Napa Valley, boven San Francisco bijvoorbeeld heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en je vindt hier diverse ‘wine estates’ waar je kunt overnachten. Of neem de Napa Valley Train en geniet onderweg van het geweldige uitzicht op de wijnvelden terwijl je luncht of dineert in de Dome Car. Ook San Luis Obispo, tussen San Francisco en Los Angeles aan de spectaculaire Highway 1 kent een aantal wijnhuizen. Dit gebied wordt inmiddels genoemd als het ‘nieuwe’ Napa Valley.

In Italië voegden we de laatste maanden naast veel nieuwe accommodaties ook veel culinaire ervaringen toe aan ons assortiment. Denk aan de Brunello Grand Tour in Montalcino, waar je een van de meest gewaardeerde wijnen van Italië kunt ontdekken. Maar ook de Chianti by Bike of een wijnproeverij in Rome kun je in een handomdraai toevoegen aan je offerte op de website van EurAm.

We zien ook steeds meer rondreizen geboekt worden in de Spaanse Rioja streek. Ben je hier zelf niet bekend kijk dan eens op de website bij Populaire Journeys. Daar vind je een mooie route met de naam ‘Wijn en geschiedenis in Noord-Spanje’.  Naast de route en het aantal nachten per stop geven we je suggesties voor activiteiten tijdens deze rondreis zoals een bezoek aan een bodega in Peñafiel en een stop in het wat minder bekende wijngebied van Toro. Combineer een strandvakantie in de Algarve eens met een paar dagen Alentejo. Accommodaties zoals L’AND Vineyards en Herdade dos Grous liggen midden tussen de wijngaarden en produceren hun eigen wijn. Dergelijke ‘wijnhotels’ vind je ook in de Vinho Verde ten noorden van Porto. Het Monverde – Wine Experience Hotel is een toplocatie om de jonge, groene wijnen van deze mooie streek te ontdekken.

Mijn vakantie begint dit jaar in Porto, een uitstekend startpunt voor een wijnreis. Tegenover Porto, op de zuidoever van de Douro ligt de stad Vila Nova da Gaia, hét centrum van de beroemde Portwijnen. Wat ik zeker ga doen is de tour Porto’s Bites and Sights. Naast wijn ben ik namelijk ook een liefhebber van de lokale keuken en gezellige markten en die ga ik allemaal ontdekken tijdens deze leuke tour per tuk-tuk!

Danielle Goedkoop
Business Development Manager EurAm