NieuwsPrijsvragen

Win twee tickets airberlin naar JFK

Deel dit artikel

De VS is komende winter nog beter bereikbaar. airberlin en American Airlines hebben namelijk hun codeshare-overeenkomst voor geselecteerde vluchten in het binnenlandse routenetwerk in Amerika verder uitgebreid. De aanvullende vluchten vanaf Miami, New York en Los Angeles zijn per direct te boeken. 

Vertrek met airberlin vanaf Düsseldorf en vlieg dagelijks naar Miami of New York Passagiers van airberlin hebben nu de mogelijkheid om vanaf Miami onder meer naar Houston en Atlanta door te vliegen. Maar ook nieuwe bestemmingen in Florida zijn mogelijk, waaronder Tampa, Orlando, Key West en Jacksonville. Hierdoor etaleert airberlin zich nog meer als Florida carrier. Ook zijn extra bestemmingen in de Cariben te boeken. Naast de non-stop vluchten naar bijvoorbeeld Jamaica, Cuba en Curaçao en Liberia (Costa Rica, via Cancun) zijn nu ook San Juan op Puerto Rico en de Bahamas eenvoudig via Miami te bereiken.

Samen met partner American Airlines biedt airberlin ook vanaf New York (JFK) nieuwe bestemmingen aan. Zo kan men vanaf New York bijvoorbeeld naar Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Pittsburgh en St. Louis verder reizen. Ook Toronto en Montréal in Canada zijn te boeken. Naast deze twee Canadese code share-bestemmingen vliegt airberlin in de zomer zelf nons-top naar Vancouver.

De uitbreiding van de codeshare omvat ook vluchten vanaf Los Angeles. Zo staan passagiers van airberlin via Los Angeles voortaan vijf nieuwe binnenlandse bestemmingen in Amerika ter beschikking, waaronder meer steden in Californië zoals Sacramento en San José. Zowel Los Angeles als San Francisco worden in de zomermaanden meermaals per week en non-stop vanaf Düsseldorf aangeboden.

airberlin zal het comfort op de langeafstandsvluchten vanaf november 2011 verder verbeteren en zijn volledige Airbus A330-200-vloot met nieuwe stoelen voor de business -en economyclass uitrusten. Het inflight entertainment-systeem wordt in beide klassen vernieuwd. De nieuwe stoelen en de entertainmentprogramma’s aan boord zullen geleidelijk in de cabines van de langeafstandsvloot worden geïntegreerd.

De nieuwe configuratie voor businessclass is volautomatisch en heeft een kantelhoek van 170 graden. De stoel kan in een comfortabele ligstand met een lengte van 181 centimeter worden omgebouwd. In de economyclass komen nieuwe lichtgewichtstoelen die het milieu nog verder ontlasten, omdat per vlucht ongeveer 575 kilo minder gewicht wordt vervoerd. Ook het comfort neemt toe, het gebruik van smallere rugleuningen zorgt voor meer beenruimte. 

Meer comfort: nieuw inflight entertainment-systeem ‘RAVE’
In het kader van de veranderingen in de cabine heeft airberlin ook voor een nieuw en persoonlijk inflight entertainment-systeem gekozen. ‘Rave’ is de naam van het audio/video-on-demand-systeem van de Amerikaanse fabrikant IMS, dat in de toekomst op de vluchten naar verre bestemmingen voor goed entertainment moet zorgen. Het nieuwe systeem geldt als een van de modernste systemen voor inflight entertainment dat op dit moment in de markt verkrijgbaar is. ‘RAVE’ wordt simpelweg met een „Plug & Play Monitor“ in de rugleuning van iedere stoel geïntegreerd. Alle passagiers beschikken zo over een individueel amusementsysteem dat naar eigen voorkeur bediend kan worden. In de businessclass worden de monitoren aan een beweegbare arm bevestigd.Dit zijn de vragen:

1. Vanaf welke Duitse luchthaven vliegen Nederlandse passagiers met airberlin non-stop naar de VS?

2. Op welke dagen kun je met Sudtours naar Dubai vliegen?

3. Op welke drie dagen kan men in de avonduren skiën in Winterberg?

4. Wat zijn de vluchtdagen van airberlin naar Reykjavik?

5. Wat is een soort levensstijl in IJsland?

6. Hoe heet onze onlangs afgestudeerde stagiaire?

7. Naar welke bestemmingen in de VS vliegt airberlin non-stop?

8. Hoe lang bestaat de Nederlanse Vakantie Consulenten?

9. Hoe heet de code-share partner van airberlin voor vluchten binnen de VS, naar de Bahamas, Hawaii, Puerto Rico en Canada?

10. Wanneer vond de laatste release van BOB plaats?Vul vóór 22 september het prijsvraagformulier in. Vergeet niet je naam en de adresgegevens van jouw reisbureau in te vullen. De winnaars worden bekend gemaakt in TravelPro.

[contact-form 8 “WIN NU”]


Deel dit artikel
Vorige bericht

Volgende bericht

Laatste inschrijvingen See America Workshop

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.