Nieuws

Wizz Air kondigt grootste uitbreiding ooit aan

Wizz Air begint een grootste netwerkuitbreiding, naar eigen zeggen de grootste in haar geschiedenis. De komende zeventien weken worden er 21 nieuwe vliegtuigen aan de vloot  toegevoegd. Er komen ook 700 extra wekelijkse vertrekken bij en 70 nieuwe routes, die de komende weken worden gelanceerd. De eerste nieuwe bestemming zijn: Athene, Tallinn, Kharkiv en Wenen, en worden vanaf juli aangevlogen.

De Oostenrijkse hoofdstad wordt meteen ook een nieuwe Wizz Air-basis. De uitbreiding van Wizz in 2018 vertegenwoordigt een investering van meer dan 2 miljard US dollar in elf basissen in Groot-Brittannië, Oostenrijk, Polen, Oekraïne, Hongarije, Roemenië en Georgië. De uitbreidingsplannen van Wizz Air beginnen deze week in Boedapest met de komst van een nieuwe Airbus A320, het elfde vliegtuig dat gebaseerd wordt in de Hongaarse hoofdstad. Dan wordt ook een nieuwe route naar Stavanger in Noorwegen geopend.

Owain Jones (Chief Corporate Officer bij Wizz Air): “Vandaag gaan wij van start met de grootste expansiefase ooit in de geschiedenis van Wizz. Onze luchtvaartmaatschappij blijft zich inzetten om het vliegen voor meer mensen dan ooit tevoren betaalbaar te maken, door de laagste prijzen aan te bieden dankzij het ULCC-bedrijfsmodel. Steeds meer mensen vliegen op Wizz Air’s uitgebreide netwerk van meer dan 600 routes naar 145 bestemmingen in 44 landen. De 70 nieuwe routes die de komende 17 weken gelanceerd worden, bieden nieuwe reismogelijkheden aan onze klanten, waardoor ook de zakelijke relaties en de lokale economieën een boost zullen krijgen. Wij kijken er naar uit om onze klanten aan boord te verwelkomen en hen te laten genieten van een geweldige service op één van de jongste vloten in Europa.”

 

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air negen bestemmingen aan: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

 

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

(Foto's) PASRA trapt Airline Express af

Volgende bericht

Aruba verwacht 150% groei in België

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."