Nieuws

Zakenreiziger wil ook taxi laten regelen

Deel dit artikel

Bij zakenreisorganisaties wordt steeds vaker een beroep gedaan op de travel manager of reisagent om naast vluchten en hotels ook het lokale vervoer, zoals taxi’s te regelen. Zo worden problemen ten aanzien van beschikbaarheid, kwaliteit en ondoorzichtige kosten in verschillende landen voorkomen. ‘Lokale transfers worden inderdaad meer en meer ons werkterrein. We hebben opmerkelijk veel vaker te maken met verzoeken om dit vooraf voor onze klanten te regelen’, stelt Willem Starink, Divisional Managing Director van ATP Corporate Travel, één van de top drie zakenreisconcerns in ons land.

Eén van de zorgen van zakenreizigers is betrouwbaar vervoer van luchthavens naar hotels, kantoren, fabrieken en congreslocaties. Het aantal ongemakken en klachten daarover is de laatste jaren fors gestegen. Lokale transfers bleven tot nu toe vaak buiten beeld bij de travel manager. Zo ontstond een groot grijsgebied bij bedrijven over de verantwoordelijkheid, beheersbaarheid en ook de ontwikkeling van de (reis)kosten. Starink: ‘Wij realiseren op basis van transfercontracten besparingen, onder meer door afspraken te maken met taxibedrijven. Naast de kostenbesparing is er het voordeel van een continue en controleerbare kwaliteit, minder wachttijd op de luchthaven en geen klachten meer over taxichauffeurs die bijvoorbeeld korte ritten weigeren’. Het verzorgen van de transfers, vaak op basis van aantrekkelijke lange termijn contracten, past in het streven van travel managers naar besparingsmogelijkheden onder invloed van de afgelopen recessie. Een concreet voorbeeld van één van de internationale klanten van ATP Corporate Travel is het verzoek om mogelijke besparingen op transfers van en naar het hotel te onderzoeken. Het resultaat: een scherpe taxideal met het hotel, gelegen op tien kilometer van hun bedrijfsvestiging. Hierbij werd met het hotel als onderdeel van de kamerprijs twee taxi-vouchers per overnachting uit onderhandeld. Zo is per overnachting gemiddeld een besparing bereikt van ongeveer € 20 per gast. Op 500 tot 600 overnachtingen per jaar betekent dat een substantiële besparing.


Deel dit artikel
Vorige bericht

SalzburgerLand start grote wintercampagne

Volgende bericht

Oriënt-Express vertrekt voor het eerst in de historie vanuit Amsterdam

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.