Nieuws

Zonder test, maar met gezondheidsverklaring naar Turkije

Turkije heeft recent de toegangsprocedure voor reizigers uit veel Europese landen, waaronder Nederland, vergemakkelijkt. De reiziger vult online het entry-form in en toont bij aankomst in Turkije een geautoriseerde gezondheidsverklaring en hoeft geen PCR-test te doen.

Gezondheidsverklaring met vaccinatie of covid-genezing
Er is niet langer een PCR-test vereist als de reiziger bij aankomst in Turkije een bewijs van volledige vaccinatie overlegt dat is afgegeven door de vaccinerende instantie. De laatste vaccinatie dient van minstens 14 dagen voor vertrek te dateren. Ook met een medische verklaring dat de reiziger tijdens de periode van zes maanden voor aankomst in Turkije met covid besmet was en daarvan genezen verklaard is, is niet langer een PCR-test vereist. In alle andere situaties is een reis naar Turkije evenzeer mogelijk en dan met een negatieve uitslag van een PCR-test binnen 72 uur of een antigentest binnen 48 uur voor vertrek van de vlucht.

Vakantiegangers uit Nederland vullen gemakkelijk online een Form for Entry to Turkije in. Dit dient uiterlijk 72 uur voor vertrek van de vlucht online ingediend te worden bij de Turkse overheid. Voor deze en andere actuele informatie bezoeken consumenten de website van het Turks Nationaal Verkeersbureau.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Nieuwe lichting zelfstandige reisadviseurs voor Personal Touch Travel

Volgende bericht

Coronabesmettingen: VK, Griekenland, Nederland en Portugal vallen op

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."