Nieuws

Zoover: ‘Toeristische interesse Egypte en Tunesië ingestort’

Deel dit artikel

Het was te verwachten. De recente onlusten in Egypte en Tunesië hebben een dramatische uitwerking op het toerisme. Waar vakantiegangers zich in december nog volop oriënteerden op een vakantie naar Egypte en Tunesië is de interesse in bestemmingen naar de noord Afrikaanse landen de afgelopen dagen volledig ingestort. Dit blijkt uit een recent bezoekersonderzoek op Zoover. ‘Traditioneel bepalen veel Nederlanders in januari hun vakantiebestemming. Door de recente onlusten en de onzekere politieke situatie zijn bezoekers vanaf het moment dat de ongeregeldheden starten nauwelijks nog geïnteresseerd in bestemmingen en accommodaties in Egypte en Tunesië’, zo meldt Zoover. Na de aanscherping van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken, zondag, zakt de interesse in Egypte 75%. Doordat de onlusten in Tunesië eerder begonnen is de dalende trend hier al enkele weken zichtbaar. Voor Tunesië daalt de interesse ten opzichte van januari 2010 met zo’n 85 tot 90%.

Opmars
Egypte was de afgelopen jaren flink in opmars. Vooral bestemmingen als Cairo en Sharm el Sheik werden elk jaar populairder. De cijfers uit december 2010 bevestigden deze opmars nog. In december oriënteerden zich zo’n 30% meer vakantiegangers dan in december 2009 op een bestemming naar Egypte. Tunesië is al langer een stabiele factor voor de toeristische consumptie. Ook voor dit land was er in december 2010 nog niets aan de hand en leek het toeristische seizoen net zoveel bezoekers te trekken als afgelopen jaar.

Turkije sterk in beeld
Door de situatie in Egypte en Tunesië zijn vakantiegangers volgens het Zoover-onderzoek meer geïnteresseerd in Turkije. Gemiddeld stijgt de interesse voor deze bestemming met zo’n 40% sinds het uitbreken van de ongeregeldheden. Ook een bestemming als Cyprus ziet de interesse sterk stijgen.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. 1 februari 2011 at 17:59

    Wat erg voor deze prachtige bestemmingen! Het is te hopen, dat de situatie binnen niet al te lange tijd weer stabiel wordt.

  2. Thomas Lenting
    1 februari 2011 at 13:16

    Dit lijkt me vrij logisch en niet echt nieuwswaardig. Alle toeristen worden daar met man en macht weggehaald; dan is er niemand die op zoek gaat naar een leuk hotelletje…

Vorige bericht

Sunair lanceert verbeterde tool reserveren treinen

Volgende bericht

Reisbranche in de media: Kupers bij L1

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.