Een aardbeving met een kracht van 6.4 op de Schaal van Richter heeft Zuid-Californië getroffen. Het epicentrum lag ruim 200 kilometer ten noorden van Los Angeles. Het gaat om de zwaarste aardbeving sinds twintig jaar.

Er zijn ten minste vier grote naschokken van 4.7, 3.5, 3.8 en 4.2 geregistreerd en experts waarschuwen dat er meer (zware) bevingen kunnen volgen. De aardbeving werd gevoeld tot in het centrum van Los Angeles en Las Vegas waardoor volgens berichten in Amerikaanse media gebouwen trilden. Tot op heden worden er geen ernstige gevolgen gemeld.

Van slachtoffers is voor zover bekend geen sprake. Wel zijn er meerdere branden ontstaan na de aardbeving, zijn er hotels met aanzienlijke schade en zijn er in sommige (snel)wegen behoorlijke scheuren in het wegdek ontstaan. Diane Ruggiero (general manager van het Hampton Inn and Suites Ridgecrest in Ridgecrest) liet vijf minuten na de bevingen aan CNN weten: “De vloer golfde en de kroonluchters slingeren nog steeds.”

Los Angeles International Airport heeft laten weten dat er geen schade is aan de start- en landingsbanen. “Alle vluchten gaan door zoals gepland”, schrijft de luchthaven op Twitter. Dylan Cinjee (redacteur TravelPro), die op dit moment op de luchthaven van Los Angeles is, laat weten dat er niks te merken was van de aardbeving.

Disneyland heeft meerdere attracties gesloten aangezien deze eerst gecontroleerd moeten worden na de aardbeving.

Het is onduidelijk hoelang de inspecties zullen duren.

Bekijk hier de livestream van CBSN Los Angeles.