Nieuws

Zwarte kerst voor Belgische touroperator Best Tours

De Belgische en Nederlandse reisbranche zijn opgeschrikt door het bericht dat de Belgische verre reizen specialist Best tours haar faillissement vandaag hoogstwaarschijnlijk zal aanvragen bij de Brusselse rechtbank. Femke Boogers, Sales Manager Nederland, is vooralsnog niet op de hoogte gesteld over wat er met de Nederlandse tak van Best Tours zal gebeuren. ‘Dat is een aparte b.v., later op de dag heb ik overleg met België’, zo liet zij weten aan TravelPro. Boogers werd gisteravond overvallen door het nieuws door sms-jes van collega’s uit de branche.

Volgens Belgische media zijn er 5600 reizigers (op reis of al betaald voor een reis) betrokken bij het faillissement. Een woordvoerder van de touroperator liet weten dat ‘het Garantiefonds Reizen zorgt voor de doorgang van de reizen. Alle reizen zullen worden uitgevoerd’. Als redenen voor het faillissement worden onder andere de problemen met de aswolk, de problemen in Thailand en de Mexicaanse griep aangedragen.De touroperator werd twaalf maal op rij verkozen tot ‘Touroperator van het Jaar Verre Bestemmingen’ door het Belgische vakblad Travel Magazine. Best tours heeft ook nog een dochter, Viva España, gespecialiseerd in busreizen naar Spanje. Daarnaast hanteert het ook het merk Iva Oa, voor meer luxueuze exotische reizen.

Best Tours is gevestigd in Wemmel en werd in 1981 opgericht door Edmond Boone. Vandaag hebben zijn zonen Stefan en Frédéric het roer in handen. Volgens de website van Best Tours werken er 65 mensen voor het bedrijf, van wie 40 in België en 25 tour-reps in het buitenland. De touroperator profileerde zich aanvankelijk als Spanje-specialist, maar gooide in 1992 het roer om door reizen naar Thailand aan te bieden. Later kwamen er andere exotische bestemmingen bij, zoals Mexico, Indonesië, India en Ecuador.

Meer nieuws over de Nederlandse tak van Best Tours volgt later vandaag.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Jörg Esser nieuwe CEO Thomas Cook Nederland

Volgende bericht

Thomas Cook: Afscheid De Caluwe en geld voor Serious Request

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.