Nieuws

“2018 teleurstellend voor Thomas Cook”

Deel dit artikel

“2018 was een teleurstellend jaar voor Thomas Cook”, dat heeft Peter Fankhauser (Ceo Thomas Cook Group) gezegd nadat de touroperator bekend heeft gemaakt dat de winst lager is uitgevallen dan eerder werd verwacht. Als reden wordt vooral de aanhoudende hittegolf genoemd. Tevens werd bekendgemaakt dat de boekingen voor deze winter 3% lager liggen dan vorig jaar.

“Na een goede start van het jaar ondervonden we een groter dan verwachte daling van de bruto marge na een lange periode van warm weer in de belangrijkste handelsperiode. Ons uiteindelijke resultaat zal naar verwachting ongeveer € 33 miljoen lager zijn dan eerder vastgelegd”, aldus Frankhauser, die sinds november 2014 CEO is van de Britse touroperator. “Hoewel al onze bronmarkten werden beïnvloed, werd ons bedrijf vooral in het Verenigd Koninkrijk geraakt door een afname in boekingen naar Spanje.”

De mindere resultaten werden gedeeltelijk gecompenseerd door goede prestaties van de Thomas Cook Airline Group. “Het leek een uitstekend jaar te worden voordat de problemen met de luchtverkeersleiding voor problemen zorgden en het faillissement van airberlin voor uitdagingen. Desalniettemin zorgde onze airline-tak in 2018 voor een winst van € 39 miljoen.” Nadat het nieuws over de tegenvallende cijfers bekend werd (het was de tweede winstwaarschuwing in twee maanden), zag Thomas Cook haar aandelenkoers vanochtend met een kwart dalen.

 


Deel dit artikel
Vorige bericht

Travel Congress: nieuwe aftrap Vakantiebeurs

Volgende bericht

Nieuwe bestemmingen bij FOX

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.