Nieuws

300.000 geëvacueerd: India maakt zich op voor sterkste storm sinds jaren

Deel dit artikel

India maakt zich op voor Vayu, één van de zwaarste tropische stormen sinds jaren die naar verwachting de komende 24 uur aan land gaat. Bijna 300.000 mensen zullen worden geëvacueerd naar 700 opvanglocaties.

Met windsnelheden van meer dan 120 kilometer per uur wordt verwacht dat de storm zelfs één van de ergste in jaren kan worden die het noordwesten van India zal treffen. De storm komt een maand nadat de tropische storm Fani de noordelijke kustlijn van India teisterde. Vandaag passeert Vayu op ongeveer 200 kilometer ten westen van Mumbai voordat ze aan land gaat bij Gujarat.

In de Chinese provincie Jiangxi zijn deze week al duizenden mensen gestrand en minstens vijf mensen overleden doordat het er extreem slecht weer is. De autoriteiten daar laten weten dat het slechte weer de rest van de week zou kunnen aanhouden. In totaal worden mogelijk 1,4 miljoen mensen getroffen door de economische verliezen die worden geleden doordat bijvoorbeeld landbouwgrond totaal is verwoest.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Vanaf nu gratis check-in en gegarandeerde modellen bij Sunny Cars

Volgende bericht

Video - Uber gaat vliegende taxi's testen in Melbourne

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.