“De discussie over Lelystad is aan het verharden”, aldus Hans Alders (voorzitter Alderstafel) tegenover TravelPro. “We moeten oppassen dat we niet uit de bocht schieten tijdens de discussies, maar ik begrijp dat er veel emotie mee gepaard gaat.”

“Ik ga er vanuit dat Lelystad Airport op de geplande datum (1 april 2019, red.) zal openen, want anders hebben we een heel ander probleem”, zo liet Alders (voorzitter) weten tegenover TravelPro.

Tijdens de informatiebijeenkomst in Ede over de vliegroutes van en naar Lelystad Airport spraken onder andere Alders, Joost de Wit (Red de Veluwe), wethouder Meijer (Ede), Peter van der Werf (Luchtverkeersleiding Nederland) en gedeputeerde Josan Meijers (Provincie Gelderland).

Ook in Ede was er gisteravond fel verzet tegen de vliegroutes en werd in het publiek opgeroepen om er alles aan te doen om Lelystad pas te openen wanneer het luchtruim zou worden aangepast. “Wij gaan de komende jaren enorm dwarsliggen.” De livestream van de informatiebijeenkomst is terug te zien op de Facebook-pagina van TravelPro.