Dutch Travel Alliance (DTA) heeft een partner contract gesloten met de Duitse touroperator FTI. Dat meldt voorzitter Erik van der Waard vanuit Brummen waar DTA de jaarlijkse Meet & Greet houdt die traditiegetrouw plaatsvindt op het landgoed in kasteel Engelenburg op 22 november.

De ‘nieuwe’ leverancier FTI is daar reeds aanwezig. Van der Waard: “Momenteel is de meest constante factor in de reisretail, de constante verandering. De druk op wederzijdse marge is enorm en enkele touroperators lijken soms verbaasd dat er geen gezonde marge overblijft van de extreem lage reissommen die de touroperators zelf in de markt zetten. Deze lijkt men steeds vaker te willen of moeten compenseren met nog lagere basiscommissies of het stellen van onhaalbare bonustargets. Men lijkt soms elkaar het verlies niet te gunnen. De win-win situatie is bij enkele belangrijke leveranciers eenvoudigweg zoek. DTA heeft door deze overeenkomst met FTI weer een passende samenwerking en dito beloning over een behoorlijk omzetaandeel dat we beschikbaar hebben om te sturen”.

“Het Duitse model is retail vriendelijk en past uitstekend in onze beleidsplannen voor de langere termijn. Onze inkoop zal zich steeds verder gaan richten op de vraag met wie we over twee tot drie jaar nog bestaansrecht kunnen hebben. En dat moet gebaseerd zijn op samen beleg op brood in plaats van kaviaar & champagne voor één partij. Daar past op dit moment een partner al FTI meer dan uitstekend bij. Uit de gemaakte afspraken spreekt veel wederzijds vertrouwen”, aldus Van der Waard, die tevens laat weten dat er meerdere partijen als FTI een verzoek hebben neergelegd om op korte termijn met DTA om de tafel te gaan.