Nieuws

Grote ramp met Amtrak passagierstrein

Deel dit artikel

Amerika is opgeschrikt door een grote ramp met een Amtrak passagierstrein die ontspoorde. Bij de ramp zijn meerdere doden en gewonden gevallen, maar de autoriteiten kunnen nog geen aantallen noemen.

Het ongeluk, waarbij twee wagons op een drukke snelweg terechtkwamen, gebeurde in de buurt van Tacoma (ten zuiden van Seattle) in de staat Washington tijdens de inaugurele reis van een nieuwe route van Seattle naar Portland.

Een woordvoerder van de sherrif van Pierce County heeft tegenover CNN laten weten dat de overledenen treinreizigers waren. “Het is gruwelijk, er zijn meerdere dodelijke slachtoffers.” Verschillende automobilisten in voertuigen die werden getroffen door de gevallen treinwagons hebben verwondingen opgelopen, maar onder hen geen dodelijke slachtoffers. Ten minste 77 mensen werden naar ziekenhuizen gebracht. Een Amtrak-woordvoerder heeft laten weten dat er ongeveer 78 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord waren toen het ongeluk plaatsvond.

De Amtrak service ten zuiden van Seattle is tijdelijk opgeschort. Naar bestemmingen ten noorden en oosten van Seattle  blijft Amtrak rijden, aldus een woordvoerder. De Amtrak Cascades-treinen 504 en 509 worden vooralsnog geannuleerd. Mensen met vragen kunnen contact opnemen met Amtrak door te bellen met 800-523-9101.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Corendon nog vaker vanaf MAA door populariteit Turkije

Volgende bericht

KLM: vernieuwde World Business Class op A330-300

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.