Vanmiddag wordt het ‘Limburgse’ vliegtuig van Corendon Dutch Airlines gedoopt op Maastricht Aachen Airport. Eerder liet Corendon al weten in de zomer van 2018 twee vliegtuigen op de Limburgse luchthaven te stationeren waarmee het 29 vluchten per week uitvoert.

TravelPro verwacht rond 13.30 uur een livestream uit te zenden op haar Facebook-pagina van de doop van het ‘Limburgse’ Corendon-toestel en de toespraken.

In aanwezigheid van gouverneur Theo Bovens, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur voor de Provincie Limburg, Twan Beurskens, de oprichter van Corendon, Atilay Uslu, en de CEO van Corendon, Steven van der Heijden, wordt tijdens deze feestelijke gebeurtenis het vliegtuig gedoopt en wordt er een rondvlucht boven Limburg gemaakt.

“Om de uitbreiding op Maastricht Aachen Airport te kunnen realiseren, stationeren wij in het hoogseizoen – juli en augustus 2018 – een tweede vliegtuig in Limburg. Schiphol heeft zijn maximale capaciteit bereikt en een groot aantal vluchtseries van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen op een wachtlijst geplaatst. Wij hebben vooralsnog onvoldoende zekerheid dat we deze vluchten op de wachtlijst ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Maar bovenal blijkt Maastricht Aachen Airport met sterk stijgende boekingsaantallen een populaire luchthaven te zijn. Ruim een derde van de vakanties met vertrek vanuit Maastricht is al verkocht. De luchthaven biedt de vakantieganger veel voordelen zoals gratis parkeren, voordelige tarieven, pas anderhalf uur van tevoren inchecken en nauwelijks wachtrijen”, zo liet Van der Heijden begin deze maand weten.

Corendon biedt vanaf Maastricht Aachen Airport vakanties aan naar de Algarve, Antalya, Bodrum, Bulgarije, Costa de La Luz, Corfu, Egypte, Ibiza, Kos, Kreta, Macedonië, Rhodos, Sardinië, Sicilië (twee luchthavens), Tunesië en Zakynthos. Tijdens de Vakantiebeurs werd bekendgemaakt dat vanaf Maastricht ook Mallorca wordt toegevoegd. Bekijk hier het interview dat TravelPro halverwege november had met Van der Heijden over de plannen met Maastricht.