Ryanair start met ingang van dit zomerseizoen met Athene (september) en Bratislava (juni) als nieuwe bestemmingen vanaf Eindhoven Airport. In de zomer wordt er twee keer per week naar de steden gevlogen en vanaf het winterseizoen drie keer per week. Vanaf dezelfde luchthaven zal de airline vanaf het winterseizoen 2018 ook Agadir (tweewekelijks) en Riga (vierwekelijks) als nieuwe bestemmingen gaan aanbieden.

Vorig jaar zomer lag Eindhoven Airport nog behoorlijk in de clinch met Ryanair, dat destijds liet weten te stoppen met zes routes vanaf de Brabantse luchthaven. Nu laat de prijsvechter met trots weten 40 routes aan te bieden vanaf Eindhoven, dat het het aantal vluchten daar vandaan naar Faro, Lissabon en Sevilla gaat uitbreiden en dat het 2,9 miljoen passagiers per jaar bedient vanaf Eindhoven Airport.

Naast Eindhoven Airport vliegt Ryanair ook vanaf Amsterdam Airport Schiphol en Maastricht Aachen Airport. Vanaf Schiphol biedt Ryanair twee routes (Dublin en Malaga) aan en maken 600.000 passagiers gebruik van de airline. Vanaf Maastricht Aachen Airport wordt gevlogen naar tweewekelijks gevlogen naar Alicante, waarmee de airline 90.000 klanten bedient. Om de Nederlandse consument over te halen met Ryanair te vliegen, wijst de airline op de ‘Always Getting Better’ strategie die dit jaar van start is gegaan. Onder andere de belofte altijd goedkoper te zijn dan andere airlines valt daaronder, waarbij de regel van toepassing is dat wie een goedkoper ticket vindt het prijsverschil plus € 5 terugkrijgt. “Met de nieuwe routes verwachten we 3,6 miljoen klanten per jaar op onze drie Nederlandse luchthavens, waarmee Ryanair 9% groeit”, aldus Kenny Jacobs.