Kiwi.com heeft Marco van Ieperen aangesteld als Head of Airline Partnerships. Van Ieperen was voorheen managing director van Travelport Benelux en liet eind 2016 weten na 12,5 jaar in maart 2017 te vertrekken.

In zijn nieuwe functie zal Van Ieperen verantwoordelijk zijn voor het opbouwen van sterke relaties met Kiwi.com’s nieuwe en bestaande airline partners. Daarnaast zal hij zich bezighouden met het uitbreiden van het team, is hij verantwoordelijk voor de juiste luchtvaartstrategie en zal hij het Interlined.com-project van Kiwi.com verder onder de aandacht brengen. Via virtual interlining worden vluchtsegmenten zonder  codeshare-overeenkomsten samengesteld.

“Ik ben blij dat Marco ons heeft vergezeld om het Airline Team te leiden en te ondersteunen en de cruciale onderhandelingen met onze luchtvaartpartners te coördineren. Hij brengt geweldige kennis en ervaring van de luchtvaartindustrie met zich mee waarvan ik zeker weet dat deze ons op de lange termijn zal helpen”, zo heeft Oliver Dlouhý (oprichter en CEO van Kiwi.com) laten weten. Dlouhý en Jiří Hlavenka begonnen in 2011 in eerste instantie met Skypicker.com en kochten de domeinnaam kiwi.com in 2016 voor $ 800.000 waarmee langzaam maar zeker afscheid werd genomen van Skypicker.com.

Naar eigen zeggen is het bedrijf sinds 2017 een van de vijf grootste online verkopers van vliegtickets in Europa, met een jaarlijkse omzet van rond de € 700 miljoen. Naast het hoofdkantoor in het Tsjechische Brno, heeft Kiwi.com kantoren in Kiev, Fiji, Split en Belgrado. Er zijn plannen om nieuwe kantoren te openen in Praag, Manilla, Durban, Barcelona en Dalian.

Sinds mei 2017 zijn de belangrijkste aandeelhouders van het bedrijf de oprichters Oliver Dlouhý (24,5%), Jiří Hlavenka (20,2%) en Jozef Képesi (13,4%), de Tsjechische onderneming Touzimsky Airlines (21,6%) en de Tsjechische zakenman en investeerder Ondřej Tomek (10%). Kiwi.com zegt dat er op haar website per dag meer dan 65 miljoen zoekopdrachten worden uitgevoerd, dat er meer dan 3,6 miljoen boekingen zijn gemaakt en dat het 225.000 prijsaanpassingen per minuut doorvoert. Er werken meer dan 1.500 medewerkers bij Kiwi.com.