Sri Lanka heeft grote plannen, want het land wil in 2020 het huidige aantal van twee miljoen toeristen hebben verdubbeld naar minstens vier miljoen. Nederland doet een aardige duit in het zakje. Het aantal Nederlanders dat Sri Lanka bezocht, steeg van 41.373 in 2016 naar 51.148 in 2017.

De Roadshow die Sri Lanka Tourism Promotion Bureau gisteravond organiseerde in The College Hotel (Amsterdam) werd dan ook zeer goed bezocht met tegen de 80 bezoekers en rond de 30 uit Sri Lanka afkomstige hoteliers, DMC’s, enzovoorts. De avond werd afgesloten met een ouderwets aantal te verdelen prijzen. Later deze week doet de Roadshow ook nog Brussel aan. Het aantal Belgen dat Sri Lanka bezocht steeg van 14.387 in 2016 naar 14.616 in 2017.

“De drie rechtstreekse vluchten op Colombo van KLM hebben ontzettend bijgedragen aan de groei van het aantal Nederlandse toeristen naar Sri Lanka”, zo liet Madubani Perera (Marketing Directrice Sri Lanka Promotion Bureau) weten aan TravelPro. “We onderhouden goede contacten met KLM en ik sluit het niet uit dat er, wanneer de tijd rijp is, een vierde wekelijkse vlucht komt.”

“Wij vinden het erg belangrijk om iedereen op de hoogte te brengen over de huidige situatie in Sri Lanka”, aldus Perera over het incident van vorige week, waarbij zij aantekende dat het om een persoonlijk conflict ging. “Het is alweer meerdere dagen rustig in het Kandy-district. Toeristen kunnen Kandy zonder enig ongemak bezoeken en leden van de reis- en horecabranche zullen er alles aan doen om het toeristen naar hun zin te maken. De avondklok was ingesteld door de politie als voorzorgsmaatregel, maar is inmiddels opgeheven.” Ook het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de avondklok is opgeheven, maar er wordt nog wel gewezen op de noodtoestand die van kracht is.

Reizigers die zich in Sri Lanka bevinden en meer informatie willen, kunnen bellen met 1912. Het telefoonnummer is door Sri Lanka Tourism in het leven geroepen om buitenlanders te helpen met vragen over alles wat te doen heeft met reizen in Sri lanka, evenals hulp wanneer er een ramp plaatsvindt. Wie met 1912 belt kan ook worden doorverbonden met de Tourism Police Division, waar buitenstaanders klachten kunnen indienen over pesterijen, servicekwaliteit, enzovoorts. Lees hier meer over deze service en het keuzemenu. Wie zich niet in Sri Lanka bevindt, kan bellen met +9411 242 6900 tussen 8.30 en 16.00 uur lokale tijd.