Nieuws

Ryanair: rolkoffer niet meer gratis als handbagage

Deel dit artikel

Met ingang van 1 november 2018 is het niet meer toegestaan om een rolkoffer of andere (te grote) bagage gratis mee te nemen als handbagage aan boord voor reizigers die vliegen met Ryanair. Alleen rug-, hand- of laptoptassen van normaal formaat mogen vanaf dan gratis mee als handbagage. Alleen reizigers met een Priority-ticket mogen een rolkoffer mee als handbagege. Voorheen konden alle niet-priority klanten één stuk gratis (kleine) handbagage en één grotere (rol)koffer/tas meenemen.

“Vanaf november 2018 introduceren we een nieuw handbagagebeleid waarmee we ervoor willen zorgen dat er minder vluchten vertraging oplopen. Klanten met Priority Boarding mogen met ingang van het nieuwe beleid twee stuks gratis handbagage meenemen. Alle andere (niet-priority) klanten mogen één gratis stuk (kleine) handbagage meenemen en degenen die een tweede grotere tas van tien kilogram willen inchecken, kunnen dat doen vanaf € / £ 8 op het moment van boeken”, aldus Kenny Jacobs (Ryanair).

Volgens Jacobs zal het nieuwe beleid het instappen versnellen en het aantal vertragingen doen laten afnemen. “60% van de klanten zal niet worden beïnvloed door deze veranderingen en we verwachten dat de andere 40% ook gaat kiezen voor Priority Boarding, of voor het kopen van 10 kilogram bagage of ervoor kiest om te reizen met slechts één (gratis) kleine tas aangezien 30% dat vandaag de dag al doet.”

Op haar website laat Ryanair weten dat wie geen ‘Instappen met prioriteit’ en twee stuks handbagage heeft gekocht, geen rolkoffer mag meenemen aan boord. “Je koffer wordt gratis vervoerd in het ruim. Je kleine tas mag niet groter zijn dan 35 cm x 20 cm x 20 cm en moet gemakkelijk passen onder de stoel voor je. Als je hier niet aan voldoet, moet je een toeslag van € 50 per item betalen bij de gate, dit kan ook leiden tot vertragingen voor alle passagiers aan boord”, aldus de airline.

Alleen klanten die Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage, Flexi Plus, Plus of Family Plus hebben gekocht, mogen hun gebruikelijke hoeveelheid handbagage aan boord meenemen. “Je mag een rolkoffer van 55 cm x 40 cm x 20 cm meenemen, en een kleine tas, bijvoorbeeld een handtas of laptoptas. Je rolkoffer mag niet zwaarder zijn dan tien kilogram. Deze koffer moet ook in onze sizer en in de bagageruimte boven je stoel passen.” Het nieuwe beleid is van toepassing op tickets die geldig zijn voor vluchten op / na 1 november 2018 en voor alle boekingen die gemaakt zijn op / na 1 september 2018.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Studiereizen Thomas Cook online

Volgende bericht

Román: "Laatste jaar in Nederland"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.