Orkaan Michael trekt aan tot een orkaan van de vierde categorie en stevent af op Florida Panhandle/West-Florida. Meteorologen waarschuwen dat het de zwaarste orkaan kan worden die dit jaar aan land komt in de Verenigde Staten.

Op dit moment zijn er zes luchthavens in Florida Panhandle gesloten in afwachting van de impact van de storm die naar alle waarschijnlijkheid vanmiddag of begin vanavond Nederlandse tijd aan land komt. Tallahassee International Airport, Pensacola International Airport, Destin-Fort Walton Beach Airport, Destin Executive Airport, Bob Sikes Airport en Northwest Florida Beaches International Airport hebben allemaal via statements laten dat zij woensdagochtend lokale tijd zijn gesloten.

Slechts drie grote orkanen van de categorie 3 of hoger hebben sinds 1950 West-Florida getroffen: Eloise in 1975, Opal in 1995 en Dennis in 2005. De Amerikaanse National Weather Service beschrijft Michael als ‘extreem gevaarlijk’, en beweerde dat het een levensbedreigende stormvloed langs de kust tot gevolg zal hebben. In totaal worden in Florida, delen van het zuidoosten van Alabama en het zuiden van Georgië 8,5 miljoen mensen gewaarschuwd voor de tropische storm.