Nieuws

Airports dicht: Florida in afwachting van orkaan Michael

Orkaan Michael trekt aan tot een orkaan van de vierde categorie en stevent af op Florida Panhandle/West-Florida. Meteorologen waarschuwen dat het de zwaarste orkaan kan worden die dit jaar aan land komt in de Verenigde Staten.

Op dit moment zijn er zes luchthavens in Florida Panhandle gesloten in afwachting van de impact van de storm die naar alle waarschijnlijkheid vanmiddag of begin vanavond Nederlandse tijd aan land komt. Tallahassee International Airport, Pensacola International Airport, Destin-Fort Walton Beach Airport, Destin Executive Airport, Bob Sikes Airport en Northwest Florida Beaches International Airport hebben allemaal via statements laten dat zij woensdagochtend lokale tijd zijn gesloten.

Slechts drie grote orkanen van de categorie 3 of hoger hebben sinds 1950 West-Florida getroffen: Eloise in 1975, Opal in 1995 en Dennis in 2005. De Amerikaanse National Weather Service beschrijft Michael als ‘extreem gevaarlijk’, en beweerde dat het een levensbedreigende stormvloed langs de kust tot gevolg zal hebben. In totaal worden in Florida, delen van het zuidoosten van Alabama en het zuiden van Georgië 8,5 miljoen mensen gewaarschuwd voor de tropische storm.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Corendon neemt voormalige KLM Boeing 747 over

Volgende bericht

easyJet voegt Agadir toe aan het Schiphol-netwerk

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.