VLM Airlines breidt vanaf 4 juni zijn netwerk uit met drie nieuwe routes. De luchtvaartmaatschappij zal driemaal per week naar Aberdeen in Schotland en vijfmaal per week naar de Duitse luchthavens Keulen-Bonn en Rostock vliegen. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt er naar Aberdeen gevlogen. De vlucht van Antwerpen naar het noorden van Schotland duurt zo’n twee uur. Op maandag is er een rechtstreekse terugvlucht. Op woensdag en vrijdag maakt de Fokker 50 op de terugweg naar Antwerpen een korte tussenlanding in Birmingham.

“Wij mikken met de nieuwe route naar Aberdeen vooral op klanten uit de olie- en aardgassector. De reden ligt voor de hand: enerzijds is Antwerpen na Houston in Texas de tweede belangrijkste petrochemische cluster in de wereld, anderzijds worden vanuit Aberdeen, één van de drukste helihavens van Europa, tal van helicoptervluchten uitgevoerd naar offshore boorplatformen in de Noordzee”, aldus Konstantijn Huys, Commercial Director van VLM Airlines. “Het land van de kilt en de doedelzak is tevens een veelzijdige en aangename vakantiebestemming. Dankzij de mooie kustlijn, de wereldberoemde whisky’s, prachtige kastelen en gezellige steden oefent Schotland zowel op de actieve outdoor-toerist als de eerder cultuurgerichte reiziger een grote aantrekkingskracht uit.”

De routes naar Keulen-Bon en Rostock zullen op alle dagen worden gevlogen behalve op woensdag en vrijdag. Huys: “Keulen is met meer dan 1 miljoen inwoners de vierde stad van Duitsland en de grootste van Noordrijn-Westfalen. In de agglomeratie wonen ongeveer 2.500.000 mensen. De stad is bekend om zijn rijke geschiedenis, het culturele en architecturale erfgoed zoals de beroemde Dom en tal van grote evenementen, zoals het carnaval en de handelsbeurzen. Keulen beschikt tevens over één van de oudste universiteiten van Europa en over een luchthaven, die het deelt met Bonn.”

Huys voegde eraan toe: “De nieuwe verbinding tussen Luchthaven Keulen-Bonn en Rostock biedt zakenreizigers en vakantiegangers uit Noordrijn-Westfalen de mogelijkheid om zowel Antwerpen als de kust aan de Oostzee en andere toeristische bestemmingen in Mecklenburg Vorpommern snel en gemakkelijk te bereiken. De tijdswinst op het traject Keulen-Bonn – Rostock is beduidend: iets meer dan een uur vliegen in plaats van 6 uur rijden met de auto of zeven uur met de trein. Rostock is trouwens een belangrijke toeristische bestemming. Vanuit het stadsdeel Überseehafen vertrekken veerboten en cruiseschepen over de Oostzee naar Denemarken, Zweden, Finland en de Baltische staten. Ook de nabijgelegen badplaats Warnemünde met zijn oude huisjes en brede zandstranden trekt jaarlijks heel wat toeristen.”